Nödvändigt på Nyår?

Jag blir lika irreterad varje år men detta år slog det nog rekord, vad är egentligen meningen? för tre sekunders underhållning, är det värt det? Är det värt att på ett direkt sätt sprida ut 3000 ton föroreningar rakt ut i luften? Och det är bara i Sverige.. Det finns ingen dag på året som förstör vår miljö just som nyårsafton. Och det finns inga regler för vad raketer får innehålla, men det borde väl varenda svensk fatta att alla färger och knasstrande ljud som blir knappast är framställda av något annat än kemiska substanser som skulle vara total förbujudet att ha i något annat än just raketer importerade från Kina där de skiter totalt i våran miljö för de behöver pengar..
Visst det är ju jättefint när det sprakar på himlen men är det verkligen värt att förstöra ozonskicktet för de tre sekunder det sprakar?

Julaftons kväll

Nu är klockan snart 20.00 jag är fortfarande vaken. Ville sover hos sin pappa som ligger i soffan och kollar på Scoobidooo eller vad det nu kan heta, jag hatar sånna filmer, eller typ alla tecknade, animerade filmer som finns.. Så jag internetar mig lite. Jag klarar faktiskt inte ens av att kolla på Kalle Anka en timma om året, så jag åkte till stallet under den episoden av dagen. Mockade åt Maggan och tog in hästarna och fodrade. Maggan hade även idag hoppat ur sin hage när jag tog in hennes pojkvän. Tur att hon bara går in i stallet och trycker sig mot sin kära valack när hon hoppat ur... Hade honom på gången för att byta täcke.

Doris blev glad för sina julklappar och sover gott i sin säng nu, det verkar inte vara något sevärt på tv idag heller, hälsoresan halv tio, men den är ju faktiskt skitdålig. Choklad orkar jag inte äta mer av heller, haha.
image48

JulJul

Nu är det Julafton och jag är extremt trött men ska ta mig igenom dagen ändå, mysigt med jul såklart! Vi har ätit risgrynsgröt och Doris har öppnat morgonklappen och delat ut en till sin lilla bror med. Hennes klapp som hon valde på måfå inehöll en leksaks truck och Vilgots klapp inehöll en babytvål med en val på.
Nu käkar Doris i godisskålen och jag funderar på om man kan gå och lägga sig en halvtimma innan man börjar förbereda maten, vi ska äta ganska tidigt vid halv två. Så vi kan dela ut julklappar sen och efter det ska jag åka ut till stallet och mocka och släppa in hästarna. Sen är det kväll! Och om det är som igår när vi skulle sitta uppe så somnar jag väl vid åtta tiden.
Igår kom en granne hit och frågade om vi kunde vara tomte för hans barnbarn idag, eftersom både Lars och jag inte vågar säga nej till folk som frågar om saker så ska Lars vara tomte hos dom idag och han har nog en del ångest för det, jag förstår honom! Jag skulle nog bli blyg för barnen och inte få fram ett endaste HOHO.

Imorgon åker vi på Julmiddag till Pappa och då ska jag ta sovmorgon först så man inte somnar i maten. Hoppas Vilgot kan hänga med på den iden.

Men god Jul på er allesammans!

Dan före doppardagen

Men här ska inte doppas! vi har bara handlat mat som vi äter eftersom vårt julfirande ska bestå av mig, Lars, Doris och Ville. Ingen av oss äter skinka, sill eller ägghalvor ändå...
Vi ska ha potatisgratäng, köttbullar, prinskorv, lax till mig och rödkål, röbetsallad och så har jag köpt en färdig jansons haha. har aldrig provat den maträtten eftersom jag varit vegan under så lång tid, kanske inte kommer att gilla det men jag ska prova!
Sen åker vi till min pappa på juldagen och äter ett normalt julbord.
Igår var vi på IKEA och jag fick ett köksbord i julklapp.. Ska möblera om det här idag eftersom det är en aningens större än det förra.. Sen var vi på Maxi för att handla maten, glömde alla vanliga varor som tvättmedel och toappaper så det får bli en tur i affären idag igen!
Nu ska jag duscha bara lilla Ville vill sluta äta, sen är det städning som gäller.. Julstädade i veckan tyckte jag, sådär grundligt men det synns inte ett spår av den renligheten idag, skumt!

Hohoho snart kommer tomten

Vad heter du?
Sara

Mellannamn då?
Josefine

Vart bor du?
Karlstad

Trivs du där?
Ja

Antal kuddar i sängen?
Totalt fem

Kan du baka bullar?
Ja men jag har inte tålamod till bakning

Har du varit med i scouterna?
Nej

Mc Donald's eller Burger King?
Burger King för att deras vegoburgare är godast

Äger du ett busskort?
Nej

Nästa mål i ditt liv?
Läsa upp några ämnen

Hur svarar du i mobilen?
" Hej det är Sara" eller "Sara"

Antal timmar sömn inatt?
Ingen aning om hur många det blir om man lägger ihop det hela men jag har nog inte sovit mer än högst en halvtimma i stöten (tack vare min bebis)

Sover du ensam?
Nej

Vad har du för favoritmat?
Fisk

När blev du fotad senast?
Några dagar sedan

Färg på dina kläder?
Svarta byxor och rosa tröja.

Är du smart?
JA!!!.

Saknar du?
Jag saknar mod

Är du blyg?
Nej inte direkt

Vilka instrument kan du spela?:
piano.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Ja inför sina barn men kanske inte inför en kille, kanske förälskelse

Har du spytt offentligt?
Ja

Brukar du sminka dig?
Ibland, mer sällan än ofta

Är du nöjd med ditt liv?
Ja, inte med allt men mycket

Vad vill du jobba med?
Jag vill ha en gård med hästar som jag kan försörja mig på

Vad får dig att vilja leva?
Mina barn

Är du musikalisk?
Lite tror jag men jag kan inte sjunga alls

Tar du droger?
Nej? Och om jag gjorde det skulle jag inte skriva det i min blogg. Men jag kan garantera att det enda beroedeframkallande jag brukar är Coca Cola och Choklad

Vill du ha barn?
Jag har ju redan två underbara barn som jag såklart vill ha men jag vill inte ha fler, just nu iallafall

..........

usch, vad trött man är. Tiden räcker verkligen inte till alls.

Häst kommen

Idag kom nya Pållen, ett sto på 2,5 år Hannoveranare, full stam. Hon var sådär lagomt knepigt växt som de är i den åldern men så snäll! Hur lugn och fin som helst trotts resan, dom brukar vara lite uppjagade efter transporten men hon gick snällt in i boxen och tuggade hö och drack sitt vatten i lugnan ro, ingen annan häst var i stallet heller men det gjorde henne tydligen inget alls. La på henne ett täcke eftersom de fortfarande hade bete kvar där hon kommer ifrån och absolut inga 13 minusgrader som vi har. Hon hade aldrig varit täckad innan men inte ens det reagerade hon på, supecool! Nu är hon ju även insutten och mycket hanterad så jag hoppas någon faller för henne och köper henne efter jul.  Lägger in lite bilder sen!

Året 2007

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jobbade med utvecklingsstörda

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Nej jag tror inte jag hade något

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej

5. Vilka länder besökte du?
Inga

6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
Nej

7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
5 December

8. Vad var din största framgång 2007?
Min son

9. Största misstaget?
Kreditkortet, haha

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Bröt revbenet

11. Bästa köpet?
Barnvagnen

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Babysaker, Doris och hästen.. Hemmet med kanske .. och BILJÄVELN

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mina barn, andra med såklart

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
Jag minns ingen

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Nej tror inte det, är lycklig dock

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Inget speciellt

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat

18. Hur tillbringade du julen?
Den blir hemma med närmsta familjen

19. Blev du kär i år?
Ja på sätt och vis

20. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Jag åkte hem från BB och fick tårta och lagad mat hemma

21. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja säkert men inget som toppar min bebis!

22. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
Mjuk... Mjukisbyxor har säkert tio par

23. Vad fick dig att må bra?
Vara i stallet och mysa med barnen.

24. Vilken kändis var du mest sugen på?
Äter inte kött

25. Vem saknade du?
Ingen direkt

26. De bästa nya människorna du träffade?
Vilgot



De här glassarna var årets nyheter 2007,             En iaktagelse från min sida!

image47

Måndag igen då.

Har varit på bilprovningen idag, fick SJU anmärkningar, handbroms, färdbroms, nåt med ljuset fram, två olika utsläpp som var för höga, att indikatorlampan lyste om att något är fel i motorn.. Så underbart att alla bilar går sönder för mig och det blir skitdyrt! Ska lämna in den på Onsdag för att de ska byta termostathuset som bara det kostar minst 2000 kronor, får be dom titta på det andra med då. Men jag behöver ju verkligen bilen till stallet varje dag nu, tyoisk tajming som vanligt!

Vi har varit och hälsat på Johanna oxå som gjort iordning i sin nya lägenhet, jättefin! Sen var vi på IKEA och spanade på köksbord, har ju en köksoffa som är tresittsig och ett bord för fyra stolar, ser lite muppigt ut. Blir ett nytt till helgen hoppas jag. Vi får barnvakt på fredag till Lördag av Johanna med, super snällt! Så hinner vi köpa hennes sista julklappar och sådär. Lär vara fler än vi på stan om man säger så..

Imorgon blir det att gå upp tidigt och dra med alla barn till stallet, nya stoet kommer runt niotiden och eftersom stallet ligger på en invecklad grusväg mitt ute i skogen (Karlstads skog men ändå) så får jag möta upp transporten, dom har ju dessutom byggt om hela E18 sen de var här med hästar senast. Hoppas det där vägbygget kan bli färdigt snart så det slipper ta 30 minuter ut till stallet när det kan ta tio.

Åt de där nya ricechipsen fårn Pringle nyss med, GODA

Skriv det första du tänker på:

Grön: 95 oktan
USA: Buch
Picasso: Kristinehamn
Krulligt: Afrikans hår
Frukt: Doris
Alkohol: Berusad
Pyssel: Panduro
Skräckfilm: Mörker
Betty Boop: Karl Alfred
Paris Hilton: Pengar
Dricka: Cola
Jesus: Hasch
Doft: Pepparkaka
Julen: Chokladaskar
Vass: Fiskeläge
Varmt: Sommar
Medeltiden: Riddarutrustning
Pizza:Tonfisk
Döden: Ångest
Blod: Rött
Skönt: sova ut
Begravning: Film
Gott: Lax
Bröllop: Film
Kärlek: Barn
Mardröm: Död
Djurpark: Djur
Härligt: Mys
Vinter:Snö
Läskigt: Våld


3dje Advent

image46
Vi var över hos grannen och fick adventsfika, massa olika bullar och kakor så jag syndade för ett helt år och åt även i akuthunger en stor mjölkchokladbit på stan, annars är jag VÄLDIGT sugen på cocacola, är galet förtjust i lightcola och det är faktiskt för att det smakar så mycket godare än den vanliga colan. Alla säger ju tvärt om men jag är väl lite udda då.
Så nu ska vi snart äta mat iaf, ska bli gott sen ska jag ta det lugnt resten av kvällen, vi gick in till stan förut för att lämna böcker på bibloteket som var stängt... Man är helt låst utan bil, kan inte vara impulsiv och hitta på saker. Jag brukar inte planera så mycket innan utan mer ta mig friheter som att åka till Maxi¨på kvällen, haha man är kanske lite lättroad men det kan vara lagom mycket äventyr för en mamma att få gå på Maxi en kväll och kolla på saker ovh köpa med bröd och mjölk och chips hem.




Lördagskväll

Jag gjorde just en upptäckt! Jag halvligga på rygg och ha datorn i knät utan att få andnöd! så underbart att kunna vara i ryggläge utan en stor mage som kväver alla organ. Och så smidigt det blev med datorn! Jag som var lite deppig över hur mycket mindre användarvänlig laptopen va än var jag hade föreställt mig och fantiserat om innan jag fick låna en.

Jag har lagt ut babybjörn selen på tradera nu, hoppas jag får den såld iaf för samma summa som bärsjalen kostar, verkar ju så supersmidigt att kunna gå omkring och amma om så behövs samtidigt som man har händerna fria. Man har ju inte direkt tid att ligga och följa sin babys rytm i allting när man har en treåring samtidigt och två hundar och hästar för den delen. Det är så mycket måstengöras helatiden. Värst tycker jag det är med alla man måste ringa och alla papper som ska hit och dit till bilprovningar och skatteverk och försäkringar osv..  Har nämligen körförbud på bilen för att jag missat sista datum för kontrollbesiktningen, jag hade inte en blekaste om att man inte fick sån tid hemskickad när det var dax? Har jag fått en sån lapp så måste jag slängt den och förträngt den i alla reparationer på bilar som varit de senaste månaderna. Nu fick jag iaf en tid på besiktningen via bilprovningens internettjänst på Måndag. I Karlstad fanns ingen tid innan mitten av januari! men som tur var fanns en tid i Karlskoga, blir ju en bit att åka men vad gör man.. Jävla bilar


Helgen igen då

Idag kommer bli segaste dagen tror jag, Lars och Doris ska tydligen se på film som går på Tv och eftersom Lars tagit ena Tvn hem till sig så har jag ingen att se repriser på. Brukar ju gå äntligen hemma och sånt på helgdagarna..  Får väl ta en promenad i sk, skogen med Vilgot eller nåt då, ta med en av hundarna kanske.
Igår träffade jag Sandra på stan, vi handlade julklappar, ammade och åt lite mat. Det var mysigt! Vilgots första gå på stan dag, jag ska nog önska mig en bärsjal.

Lucia

Inatt har jag sovit lite mer tror jag, Vilgot åt hela natten men han var inte ledsen iaf. Idag har vi varit på Bch och han vägde nu lite mer än 3500 gram så vikten har vänt åt rätt håll.
Sen har jag varit på jobbet och lämnat in de sista rapporterna för Oktober och November, skönt att ha det gjort innan årsskiftet iaf, bättre sent än aldrig.

Eftersom det är Lucia så var vi allihopa på dagis idag och de äldre barnen gick lussetåg, utomhus, svinkallt.. Sen fick vi glögg och pepparkakor och Lussebullar som barnen bakat. Pepparkakan var god men jag kände inte igen smaken först innan jag kom på att de givetvist gjort egen deg, det var längesen man åt nåt annat än pepparkaka gjort på köpt deg..

image44

sova?

Inatt har Vilgot inte sovit någonting, och då menar jag INGENTING. förökte ju ha han vaken på kvällen så att han somnade runt elva tiden och förhoppningsvis skulle sova på natten sen. Men icke! Han somnade inte vid elva, inte vid tolv, inte vid ett.. inte alls. Jag försökte med allt till fem på morgonen och nånstanns runt sextiden så somnade han, tyvärr fick vi gå upp åtta för Doris skulle till öronläkaren.
Funderar på om han kan ha ont i magen får något jag ätit, jag är inte van vid sånt här. Doris sov som en stock hela natten när hon var liten och har alltid gjort.
Vad ska man undivka äta då? Clementiner och pepparkakor har jag ätit mycket av, kan det vara det?

Öronläkaren gick bra, Doris har perfekt hörsel och alla testerna gick smidigt så efteråt åkte vi till Max och åt mat. Jag tog en veggieburgare som var skitstor! Doris åt upp sin mat på en timma ungefär, tur man inte har bråttom..
Efter det var vi till bilverkstaden och fick bekräftat att termostaten är sönder på nya bilen (den är iskall) så den ska lämnas in på Onsdag, inte meningen att jag ska ha bil verkar det som. Nya hästen kommer ju på Tisdag oxå så jag hoppas de byter den snabbt, behöver ju bilen mycket den närmaste månaden.

Sen kom Lars pappa och Helen för att titta på Vilgot och Doris fick ett stort legopacket som hon blev väldigt lycklig över. Vilgot fick en jättemjuk nalle till samlingen =).

Nu spelar Doris dataspelet som hon fick i sin Maxbox, det var ju lite roligare än skitgrejerna man får i happymeal. 






Valpen provar glasögon som matchar pälsen

I helgen hade jag inbrott i bilen som är till salu, så typiskt. Krossad ruta och högtalarna snodda. Inte för de var värda så mycket men den skulle ju säljas! Nu får jag bekosta den ny ruta och högtalare istället, inte riktigt utgifter man ville ha.
Nån som vill köpa till reducerat pris? Jag ger snart bort bilen.
Imorgon ska vi på hörseltest med Doris och sen kommer Vilgots farfar på besök. Bakade sockerkaka att bjuda på, det är verkligen billighetsfika haha men jag orkar inte gå till affären. Dessutom är den väldigt kreativt smaksatt med glögg, kanel, snabbkaffe, vaniljyogurt och kakao. Lars tog bara en smakbit, han brukar kunna äta hela sockerkakan men jag tycker den blev ganska god.

image43

Slötid

Vad heter du: Sara Ryd
Vad skulle du vilja heta: Sara Ryd
Vilket tycker du är det finaste kill- och tjejnamnet: Vilgot och Doris
Har du någonsin stått på scen: ja men ingen stor scen
Gjort något du ångrar: Ja
Gillar du någon just nu från det motsatta könet: Ja
Vet den om det: Ja
Gillar någon annan dej just nu: Ja det tror jag.
Vad tittar du på hos en man/ kvinna: Helheten
Vem var den senaste av samma kön som du kramade: Min dotter
Vem var den senaste av motsatta kön som du kramade: Min son
Vem var den senaste du hånglade med: Min man?
Pratade i telefon med: Min pappa
Skällde på: Min dotter förmodligen men skällde vet jag inte om jag vill kalla det
Skrattade åt: Min dotter det med =)
Skulle du kunna tänka dig att delta i en dokusåpa: Nja tror inte det iaf.
Vilken sport tycker du är roligast att se på tv: Hästsport
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja men den kanske det inte håller
Vad är viktigast för dig: mina barn
Vad skulle du göra om du vann en miljon? betala lån och köpa hus
Vad är det bästa med julafton: Jag vet inte, ska bli kul att se Doris öppna packet iår när hon är lite större och uppfattar att de är till henne istället för att bara leka med pappret =)
Tänker du mycket på ditt utseende: Ja, ibland
Vad får dig att slappna av: Prata
Tänker du ofta på sex: Nej
Är du mörkrädd: Ja
Vilken färg är snyggast: Brunt
Vad skulle du helst vilja vinna i en tävling: Pengar
På vem/vad avreagerar du oftast din ilska: Ingen annan hoppas jag
Tycker du rökning/ snusning borde förbjudas i lagen: Nej tror inte det, har inte tänkt på det
Har du någon piercing: Ja
Vill du gifta dig: Är gift
Vill du ha barn: Har barn..

Utmanar alla som läser detta att göra i sin blogg...

Måndag

Jag har såklart lyckats bli sjuk och får inte ett dugg gjort. Det gör ont i såret att hosta och givevis kliar halsen hela tiden. Vilgot sover massa, mest på dagen. På natten är han lite gnällig och äter mycket, men jag står ut för han är en väldigt mysig bebis och man glömmer bort nattens bök på dagen.
Har inte duchat eler klätt på mig än, somnade med Vilgot vid tolvtiden och sov till halv tre. Doris är på dagis idag och träffar kompisarna så nu sitter jag och väntar på att hon ska komma hem, Lars gick och hämtade henne.
Imorgon ska vi till BVC och väga Vilgot. Var ju på sjukhuset igår och vägde honom för hemgång (vi gick ju hem i fredags så då får man komma tillbaka och väga)
Han vägde 3300 gram iaf, gått ner 300 gram sen födelsen så vi får se vad han ligger på imorgon två dagar senare, hoppas det vänt iaf men jag tycker han äter hela sin vakna tid så han borde ju gå upp nu..

Jag skulle gärna vilja bada badkar, nån som vet när man kan göra det? hur många veckor? Vilgot verkar gilla vatten med så det ska bli kul att ge honom hans första bad, väntar tills navelstgrängen ramlat av tänkte jag.

Nu kommer nog snart lilla Doris och vill äta middag så ska jag läsa lite bok med henne sen så hon inte känner sig bortglömd. Samvetet känns mycket bättre när man haft lite egentid med bara henne under dagen, nu är hon ju mest med Lars och verkar ty sig mest till honom men det är ju ganska skönt att hon inte är så mammig som hon kan vara just nu iaf. Drömmer hon mardrömmar eller vill något annat så ropar hon alltid på Lars, han är nog snällare och lättare att övertala =)

Hemma igen

Nu är vi äntligen hemma efter två dagar i sjukhussäng, jag är inte så mycket för att ligga på avdelning 11 efter att jag låg där i sommras för det är världens tråkigaste ställe verkligen! Och nu är det ju virustider så man får inte ens ta emot syskonbesök...  Så jag åkte hem tidigt, personalen tyckte jag var knäpp men det är faktiskt skönast att komma hem till sin egen säng, soffa, ducsh, mat och allt sånt!

Vilgot föddes 08,58 med kejsarsnitt och det var en fin upplevelse, inte alls som jag trodde. Det var lugnt och läkarna var jättesnälla och man blev väl omhändertagen. Själva snittet gick fort men förberedelserna tog ca 45 minuter, jag fick 4 liter dropp innan och narkosläkaren la ryggbedövningen som inte gjorde alls ont att ta, sen satte de in en kateter och tvättade magen, ritade vart snittet skulle sitta, ändrade läge på mig för att blodtrycket inte skulle sjunka, jag har ju väldigt lågt tryck så det krävs inte så mycket för att jag ska svimma. Fick ett dropp till med nåt annat och så satte de på EKG och syrgas som kliade i näsan.
Sen kollade de att bedövningen värkat och man kände ju att de tog i mig men inte att det gjorde ont, dom talade som tur var inte om när de skulle skära men barnläkaren pratade med mig undertiden de skärde och när jag frågade vad de gjorde för det gungade i magen och då hade de redan skärt upp och börjat. Sen talade läkaren om när han skärde i livmodern och så sög de upp fostervattnet och Lars tittade faktiskt på när de drog ut Vilgot ur magen. Det kändes som att någon låg på magen och så gungade det mycket. När han väl var ute så skrek han och jag fick säga hej innan de gav honom till Lars som fick gå och klppa navelsträngen och väga och mäta, dom gav honom en spruta med Kvitamin och sen kom Lars tillbaka till mig som höll på att bli ihopsydd och jag fick ha Vilgot på mig tills det var klart. Sen fick jag träffa Lars och Vilgot i uppvakningsrummet efter att jag fått byta säng och fått bandage på magen.

Jag skulle absolut gjort snitt igen om jag skulle ha ett till barn (vilket jag INTE ska) men detta var en dröm jämförelse med Doris förlossning. Visst har det gjort ont nu efteråt men inte så man inte står ut och det finns ju värktabletter om det är så..

Vilgot var 54 cm lång och vägde 3605 gram. I vecka 38+0, han var ju lika lång som doris men hon gick till vecka 42+0.

Doris är väldigt snäll mot sin bror och pussar och klappar honom, hoppas det håller i sig =)
Nu ska vi lägga oss i sängen och mysa framför idolfinalen.

image42

Färdigfunderat

Då var det bestämt att Vilgot födes med Kejsarsnitt imorgon beräknad tid ca 07.30, Att föda med kejsarsnitt är inget jag sett som ett alternativ eller ens funderat på innan men efter gårdagens försök till förlossning så verkar detta med igångsättning vara både komplicerat och osäkert. Att det är så mycket som ska stämma och så även om det stämmer så är det ändå ingen garanti för att bebisen ska komma, man kan få göra många försök och vem orkar gå igenom värkarbeten sjuttielva gånger? Så nu plockas han ut  den femte december såvida det inte händer något innan 07.00 imorgon...
Har fått en steril tvålsvamp som jag har duchat med och ska upprepa procceduren med ännu en sån tvål imorgon, sen ska de tvätta mig en gång till innan de skär... Har även fått köpa stödstrumpor på apoteket som man ska ha på sig i FYRA VECKOR! Dom är supertajta och ska motverka blodpropp, Möjligen att jag får blodstopp istället?

ok.. synns till helgen!

Igångsättningen

Jag fick dropp satt kvart i elva på förmiddagen och värkarna satte igång, dom höjde droppet från 9 ml/timma till 54/timma med nio ml höjning en gång i halvtimman, som mest kunde man få 100ml/timma så det såg lovande ut att jag fick värkar redan av 9 ml, var öppen två cm redan så någon gel tyckte läkaren inte behövdes läggas.
Men så när jag låg på 54 ml så kom värkarna varje minut och de frågade om jag ville ha smärtlindring, jag beslutade mig för att vänta med det tills de skulle ta hål på hinnorna en halvtimma senare. Innan de skulle ta hinnorna så skulle kollade läkaren hur öppet det blivit. Fortfarande två cm... inget hade hänt! Efter flera timmar värkar.
Fick ha dropp två timmar till och då kom värkarna var 30 sekund, men inget hände. Då stängde de av droppet för att bebisen inte skulle ha det för jobbigt och jag hade värkar en timma till innan de avtod till mer vanliga förvärkar...

Så nu är jag hemma UTAN bebis efter totalt nio timmars värkar, det som skulle gå så fort! Nu har jag valet att göra ett nytt försök 10/12 eller planera ett kejsarsnitt. Ska bestäma mig idag.


Första Advent

image41
idag kom Doris hem och blev glad över granen, vi hade adventsfika och det är skönt att hon sover hemma inatt. Har städat det sista idag och städat ur bilen, satt in babyskyddet, packat väskorna, strykt gardiner, kollat på tv, suttit vid datorn.

Nu är det bara kvällen kvar av dagen, ska bada mitt kanske sista bad på två månader. Jag som badar minst två gånger om dagen kommer ju få abstinens, får väl dyka lite extra ikväll då..

Julgranen klar...

Åkte och köpte julgranen idag, första december.. Klädde den med.. Kanske lite tidigt? men skönt att ha det gjort så slipper man det sen. Det fanns fler granar nu, dom hade plockat hem mer =) Bara jag som var nojig att min gran skulle ta slut ju! Haha. Imorgon ska vi ha första advenstsfika och Doris kommer hem! Ska bli skönt, hon har varit borta två nätter då och det är faktiskt skitjobbigt! Men nu har hon ett städat hem iaf och LITE julpyntat. Inget tomtekrafs iaf =)


image40

Decembermånad

Idag börjar sista månaden på året, jag ska få ett Decemberbarn!
Ute är det spöregn, ganska mysigt när det regnar, borde iofs vara snö nu. Idag har jag en del att städa. Doris är hos morfar och det är sådär halvt ofrächt överallt i lägenheten, vill ju inte ställa mig och städa när jag kommer hem med bebisen förhoppningsvis på Måndag Ska packa om BB väskan oxå som jag tagit ur alla kläder succesivt av under den månaden den varit packad...  Julpynta lite med kanske då? Har tydligen slängt allt vad tomtar och skit heter för det är verkligen det fulaste man kan ha i ett hem! Hittade en ljusstake igår och har köpt en till Doris, annars har jag bara röda gardninger till köket och dukar... Måste man ha mer? Det är ju så FULT! Lars har lovat att köpa en gran till oss som jag inte tänker säga vart för det fanns inte så många kvar av och den, kan avslöja när den är inköpt.
Sen ska kameran laddas ur och laddas upp så man kan ta kort på den lilla bebisen på BB, brukar ju vara en klassiker för mig att kameran är full med kort, slut på batteri eller glömd hemma annars..

RSS 2.0