Tills du inte är hungrig längre.

Äntligen har illamåendet efter kakorna lagt sig och jag lagade en supergod (om jag får säga det själv) laxpasta. Efter att ha kraffsat i mig en rejäl potion så tog jag en till. (Jag kan inte bedömma pastamängd när jag kokar tydligen.) Men efter en halv tugga så kände jag bara noway att jag ska föräta mig och hamna i matkoma igen, så jag la faktiskt det i en matlåda istälelt.
Jag ska börja äta som japanerna, dom lever länge. Dom äter sig aldrig mätta utan slutar äta när dom inte är hungriga längre. (Källa kunskapskanalen)

Fy fan vad dåligt jag mår!

Har ätit ett halvt packet barillakakor med nougatfyllning till frukost och jag är precis på gränsen till att kräkas! Aldrig mer ska jag ens titta åt en kaka! Fy så äckligt! Jag har helt missbedömt min mages kapacitet, kanske för att det var dagens första intag innan magen vant sig.

Samtal med släkting.

Jag:
Men... jag ska inte ha fler barn.
Släkting:
Ja det säger du nu ja men det vill du säkert ha när du är  30 år.
Jag:
Nej?
Släkring:
Nej så känner du nu ja men det vet du aldrig vad som händer i livet.
Jag;
Mmm.
Släkting:
Man känner anorlunda när man fyllt 30.
Jag:
Mmmm,.
Släkting:
Du äter säkert inte frukost heller.
Jag
Nej....
Släkting:
 Det ska man göra annars blir man ojämn i humöret:
Jag:
 MMMM.


Vad säger ni alla 30+ are? Hände det nåt speciellt när ni fyllde 30?

Brända potatisar.

Att häcka vid datorn samtidigt som man lagar mat är inte alltid en bra ide. Jag hade satt på en kastrull med potatis och satt mig här för att läsa lite bloggar, läste blandannat Annas blogg där hon hade ett klipp med KSMB, blev att jag spann vidare på deras videoklipp på youtube och ni som minns Kurt Sunnes med Berit kanske ocå minns att det är ganska skränigt och rent av omusikaliskt? Även om jag inte alls tyckte det för tio år sen men det är mycket som har hänt sen dess.
Iaf så frös jag för det är 19 grader i min lägenhet så jag gick till garderoben för att ta på mig en tröja. Där kände jag att det luktade bränt. Just det potatiskok!
Kvar i kastrullen fanns ett gäng svarta bollar som torrkokade och rykte. Nice.
Fick bli wookade grönsaker till laxen istället men det gick bra det med! Sen hade jag även rödkol, tycker det är SÅ gott. Det är nog det godaste på hela julbordet! Men jag vet inte om det är nyttigt? Är det det? Ganska söt smak ju.

Om du läser det här föresten anna så har jag smarrigt skvaller till dig! =)

Kattråd.

Det sitter en katt utanför min ytterdörr om dagarna och jamar, i sommras låg den även i barnvagnen om det stod utanför. Jag bor i lägenhet men har ändå egen ingång och trapp. Jag tror den bor nånstanns i huset mittimot mig men ändå verkar den vilja gå in här, varför gör den så? Jag har ju ändå en hund, den borde inte vilja gå in här. Den jamar sorgset, ser ut som en dyr raskatt. Jag är ingen kattmänniska och kan verkligen ingenting om katter även om jag inte har något imot dom... Men nån som vet? Vad håller kattskrället på med?

Naken.

Idag känner jag mig avklädd, som om jag glömt något. Jag har lämnade in min vigselring igår på omgravering. Det ska stå mina barns namn och födelsedata i den. Som en barnring. Den är klar nästa vecka. Men har man haft något på fingret jämt så tänker man på det hela tiden.
Nu kommer det kännas helrätt att ha den på sig sen, jag gillar ju ringen i sig men texten i den betyder ju inte ett skvatt längre, det kommer ju alltid mina barn göra, såklart. Nu kan jag alltid ha den på mig och tror nån att jag är gift (som min släkt är rädd att folk ska tro och jag ska leva ensam och bedrövlig haha) så är det väl inte hela världen!



(min ring)

Skillsmässobarnbarn.

Mina förälldrar har varit skillda sen jag var åtta år. Mina barn har ju ingen riktigt uppfattning om att de faktiskt har levt tillsammans en gång i tiden och avlat fram deras mamma.
Så idag när min dotter pratade med sin mormor i telefon så sa hon:
"Du får komma på Vilgots kalas du så ska du få träffa min morfar."


Kundservice?

Jag har min bärbara dator på lagning, inom garantitiden och allt. Den ska levereras tillbaka till mig senast tio dagar eftera att dom hämtat den, det  har gått tio dagar nu. Så jag ringde. För det första så kunde han inte hitta min order men så mitt under tiden som han istället tog mina personuppgifter så säger han. "Du,... kan vi ta det här imorgon istället? Jag har en buss som jag ska med och den går om två minuter?..."
ÖHHH WTF!
Då skulle han väl för fan inte ens tagit samtalet då!

Ålder.

Igår ringe barnläkaren från Barnavårdcentralen upp mig, jag svarade som vanligt:
"Sara."
Fick till svar:
"Ja hej du, är din mamma där?"
Jag tänkte lite..
"Ja det är jag som är mamman,,,?"
Han blir generad men verkar ändå inte riktigt tro mig:
"Jaha,... du låter väldigt ung.. Är det Sara?"

Öhhh först tänkte jag att jaja han kanske trodde att jag var typ 15 år eller så, det kan kanske en del tro som bara hört mig i telefonen MEN sen kom jag på att han är mina barns läkare, han vet altså att barnen i den här familjen är tre år och ett år. Tjejen är tre år, det var altså så att han trodde det var hon som svarade?
Pratar jag inte rent? Pratar jag som en treåring?

Hej Hej snöstorm.

Idag vräker det ner snö över Suncity. Idag ska det nog bli inomhusaktivitet i form av städning. Sen väntar jag på posten, men den kanske har kommit nu? Gick ner till brevlådan halv tolv och då var den tom.. Posten blir senare och senare. Kanske extra sen när det är snöstorm iofs.



Imorgon.

Imorgon är första dagen på resten av mitt liv. Det tänkter jag inte sabba! Vilken otroligt viktig dag! =)

Ska rasta vovven nu och sen se om det är något underhållande på tvn att somna till. Har köpt batterier till tvdosan idag så nu kan jag äntligen använda sleepfunktionen på tvn igen!

Mailad

Idag när jag slog på datorn hade jag fått 33 mail sen igår. Var mest skit från facebook och annat. Kan man inte hoppa över sånt? Kedjebrev och kraffs? En del saker kan vara lite roliga men det mesta är mest skit.
Kollar på ensam mamma söker nu (reklampaus) idag väljer dom vilken kille dom ska fortsätta dejta, ganska väntade val faktiskt. Men sånt känner man väl. Jag skulle nog föreslagit en trekant när jag ändå hade chansen.

Kämpar på med min vinbox med, det börjar kännas lite jäst så idag måste den ta slut. Bra för nerverna med lite fylla på Söndagskvällen.

Söndags uppdatering.

Lung och skön helg. Har tänkt och funderat lite. Man ska nog tillåta sig att må lite dåligt ibland om det ska ha en chans att bli bra.
Kollade på en Prinsessafilm med D i morse, den var väldigt romantisk, jag gillar inte att se på barnfilmer och absolut inte romantiska filmer men den här fastnade jag i och såg klart på hela, för att sen känna mig lite kär resten av dagen.
Idag har vi varit på vernissage, precis lika tråkigt som det låter. Där ungefär försvann min nuvunna förälskelse, bland tavlor målade i akvarell föreställande björkar. Dessutom bjöds det på coca cola.. Inte champange som hade passat den mer romantiska stämmningen.

I veckan (nu kanske ni förstår att jag inte har nåt att skriva om) så händer det inte mycket. Men på Lördag ska vi ju åka till Globen! Ska bli skoj! Sjukt vad fort det har blivit December snart!
Helgen efter det fyller Ville ett år och helgen efter det tar jag en snabbvisit till Göteborg och sen är det Jul! 2008 var verkligen inget långt år. Längtar lite efter sommaren nu, efter jul DÅ ska jag börja längta efter sommar.

Jävla Sj.

Jag har suttit i samtalskö till SJ i ca 20 minuter. Det är ganska lång tid. När dom slutligen säger "Du är samtal, ett, i kön"
så går det ytteligare en stund och sen börjar det tuta upptaget! Dvs tjugo minuter i en telefon åt helvete! Dessutom är det ett 0771 nummer som faktiskt kostar 56 öre per minut att ringa, dvs ca 12 kr? Undra vad dom finansierar sina tåg på, samtalsköer?

Have a heart.




Sitter och väntar på mina barn, det värsta jag vet. Har städat och grejat hela dagen så nu vill jag bara att dom ska komma hem!

Svartsjuk.

Min dotter har åkt på kalas, uppklädd till tänderna och oerhört förväntansfull!
Jag sitter här och luktar svett, jag känner det typ genom morgonrocken som jag svept in mig i. Om ett par timmar ska jag åka med M till stallet, oftast det som händer när man är barnledig..
Iaf så vill jag ducha innan jag tar på mig stallkläderna som luktar typ gödsel, men mitt samvete tar emot. Anledningen är att jag har levt ihop med en kille som blev svartsjuk när jag åkte till stallet eller gymmet om jag dushade innan.

Så kunde man tydligen inte göra för då hade man förmodligen ohämmat sex med gyminstruktören eller på höloftet med nån snygging. (Vart finns den snyggingen?)

Grejen är att har man gått hemma med småbarn en hel dag eller jobbat imom vården (spyor, vuxenblöjor och slem.) så vill man gärna dusha innan man går till gymmet. Skitigt svett luktar så mycket mer än rent svett!
Nu dushade jag ändå, så stark är jag. Men jädrans vilka historier han kunde hitta på. När jag tränade mycket så gick jag ofta på två pass på raken, och då hade jag förmodligen haft VÄLDIGT roligt.

Jag vet inte hur det går till när folk är otrogna men häder det verkligen på typ gymmet? Hur fasiken får man till det?

Inga mer barn, tror jag.

Jag har rensat ur barnens garderober och en hel del var aldeles för smått. Vilgot kan ju ärva en del men vart jag ska göra av hans gammla kläder vet jag inte, en del saker vill man ju spara. Dom vill ju säkert använda det till sina barn (not).

Iaf så vill jag nog inte ha fler barn, man ska aldrig säga aldrig för vem vet vad jag tänker om tio år.
Men nu tror jag iaf att om tio år vill jag njuta av friheten! Då är mina barn elva och 14 år! Kanske dom kan dela ut reklam och försörja mig då?

Nej men fatta att bara kunna gå ut själv med hunden en halvtimma! (min hund kommer leva i 50 år.) Att skaffa småbarn igen då verkar ju vansinnigt! Nä träffar jag en kille som gärna vill ha egna barn så får han göra det på eget håll! Dessutom vill jag kuna göra andra saker med barnen, resa och hänga med dom (tror ni jag får det?) Hur lätt är det med en bebis?

Choklad.

Idag är vi hemma och tar det lite lungt på förmiddagen, vi var hemma ca halv tolv i natt och det gjorde sitt med barnens humör. Man kan sammanfatta det med att de grät från vi gick på tåget i Göteborg tills vi var framme med bussen hemma. Sen sov båda på typ en sekund.
Idag har vi mycket saker att göra, lika bra att ta tag i det så man slipper våndas. Ikväll kommer pappa hit så han ska få en liten farsdagpresent. Chokladtryffel med congac i . Det kanske inte låter så gott men det är skitgott! Från en chokladfabrik i Göteborg. Vilgots pappa fick likadana fast med wiskeysmak, dom är oxå skitgoda,  jag krävde att få smaka!

Helgen har iaf varit trevlig och vi har tagit det ganska lungt, det är ju rätt jobbigt att fara runt på en massa när man har med barn att göra, bara att åka spårvagn kan vara ett äventyr i sig.
Bäbis sov sig igenom tåg, spårvagn och buss. Jag åkte mycket tåg med honom när han var valp så han är väligt smidig att resa med, betydligt smidigare än mina barn.
Så nästa gång jag ska åka och hälsa på så är det bara jag och Bäbis som åker! Det ska bli jätteskönt! Så kan vi åka ner till ullared och julhandla julklappar och så. Inget som små barn uppskattar..

Packet på väg.

Nu rullar tåget, vagnen är nästan fulla av en salig blandning. Doris matar hunden med kanelbullar.
Bakom mig sitter en psykotisk kvinna och svär för sig själv, helt störd. Bakom henne sitter ett gäng killar med fristadsjacka, för liten keps och snus och pratar väldigt högljut. "Men va faaan är det för feeeeeel." Till typ allt som har med tåget att göra.
 

Underhållande.

Tåget står fortfarande stilla.
Nu är ju USAs val över men den här bilden var ändå rätt rolig.


Fortfarande i Kiljävel.

Nu har jag sett nog av den här hålan. Tåget har stått stilla i över en timma, vi är snart två timmar försenade. Jävla skitsj.
Doris har frågat femhundratjugosju gånger när tåget ska åka, Vilgot sover (tack gud), Jag börjar känna mig hysterisk.
Om dom ändå kunde komma hit så jag kunde förklara för dom att det är upp till dom nu att underhålla mina ungar sen för jag hade minsan tajmat in båda på bästa humör(sömn inför detta och nu kommer dom båda vara hungriga de sista två timmarna.
Har inge sj nån tidsgaranti? Borde dom inte sätta det sista folket som ska till Göteborg i en buss istället så vi slapp vänta på dom i två jävla timmar?

Sitter på tåget.

Nu sitter jag på tåget och det hela sitter fast i Kil, tydligen nåt med rälsen mellan Karlstad och Kil så vi fick åka buss hit. Jag fick tack och lov stjuss i bil av pappa.
Hur som helst så funkar det mobila bredbandet skitbra! Har ju tom mottagning i världens ände; Kil.
Nu kanske ni undrar hur fan jag har tid att sitta vid datorn men vi hade faktiskt sånt flyt att Vilgots vagn fick plats jättebra här och han sover som en sten, Doris kollar väldigt faschinerat på alla tågvagnar som står här. Än så länge allt ok! Men vi har ju suttit här i typ 30 minuter... Hoppas det rullar snart!

Trevlig helg!

Kom ihåg!

Nu har jag ickestressat hela dagen, det resulterar såklart i att jag måste superstressa resterande av dagen, smart där! Men ibland är det värt det bara man får ta det lite lugnare ett par timmar.
Imorgon ska vi med tåget till Göteborg jag och barnen, och hunden såklart. Blir grejer det, hysteriska familjen på ett tåg. Datorn ska jag ha med mig oxå, barnvagnen och väskor.. Måste praktisera detta lite, organisera.
Ska försöka att inte packa för tre månader när vi bara ska vara borta en helg. Men vi är ju ändå tre personer och en hund som ska ha grejer. typ.. :
Välling, flaska, blöjor,  pyamaser, kläder, ytterkläder, barnvagn,  tandborstar,  favvokuddar, gosedjur, kanske en bok, fika till tåget, kläder till mig, neccesären, kameran, mobilen, plånboken TÅGBILJETTERNA.

Förberedelse.

Min pappa var nyss här och passade mina barn under tiden jag var på ett möte. Efteråt gick han till Univeristetet för att ha en två timmar lång föreläsning.
Av klockan att tyda så har han just börjat sin föreläsning nu, av min diskbänk att tyda så ligger hans anteckningar och förberedelser kvar här.  Får ni ångest nu?
Jag vet att han kan improvisera så jag tror det går bra, sist han skulle föreläsa så åt vi lunch tillsammans innan och jag frågade lite engagerat vad det skulle handla om men fick till svar att. "Det minns jag faktiskt inte jag har inte min kalender med mig heller, men jag brukar komma på det när jag väl står där och uppfattar hur eleverna beteer sig, dessutom ska en annan person prata lite innan mig så jag kommer väl på något smart" Alltså han är ju ingen lärare så det är ju knappast så föredragen är inpräntade i skallbenet.
Då fick jag lite panik men nu är jag mer van.

Själv kan jag toka till det varesej jag har förberett mig eller inte. Tex så var jag tvungen att ringa till min bovärd i förrgår eftersom vattnet i ena toaletten försvinner fort och då luktar det avlopp i hela lägenheten. När jag skulle säga just den meningen så blev det "Det luktar avlopp i hela mitt ansikte." Snygg är han oxå min bovärd, hoppas han fattade att det var i lägenheten det luktade och inte på mig, hoppas.

Känslan av en annan dag.

Idag är det Onsdag fast ändå Måndag. Måndagskänslan är speciell. Precis som Fredagskänslan eller den ångestladdade Söndagskänslan. Måndagskänslan är mer en uppgiven känsla, det är en ny vecka vare sig man vill eller inte, det är iaf bättre än Söndagen där man redan i förväg har ångest för att det ska bli just Måndag. Lika bra att ta tag i det då och det får man ju göra på Måndag, måndagskänsla.
Sen finns det Onsdagskänla, mitt i veckan lite festlig, lite som när man är halvvägs in i en graviditet. Undra om man kan känna samma partykänsla vid medelåldern? Förmodligen inte.
Torsdagkväll är nära fredag, fredag morgon gillar jag, då tar man tag i det igen. Sen är det helg, helgkänslan fram tills Söndag, som oxå är helg men ändå är man inte riktigt där, man är redan framme vid Måndag.

Onödig teknik.

Igår var det dax att förlänga mobilabonnemanget och jag var inte sent ute. Min mobil var en aning utsliten men hade med undantag för två reparationer hållt riktigt bra! Jag pratar mycket i mobilen och batteriet var en aning utnött.
Så igår skaffade jag en ny!

Det blev denhär:



Dels för att jag haft en Walkmanmobil innan och gärna ville ha det igen och sen för att den inte kostade massa i månaden som en del andra gjorde. Men iaf, jag fattar ju musikspelaren, smsa, mmsa och att ringa. Det man har en mobil till?
Resten gör mig mest stressad, igår kväll när jag skulle ställa larmet så hade ljudet på mobilen försvunnit, larmet skulle gå ljudlöst. den var inte inställd på ljudlöst så jag har ingen aning om vad som var felet, efter en halvtimmas klurande och lösning i instruktonsboken så startade jag om mobilen och då kom ljudet tillbaka.
Sen byter den låt om man skakar den åt ena hållet, höjer/sänker volymen om man skakar den åt andra hållet (onödigt som FAN), den har en stegräknare som tydligen känner av om man går eller åker bil, hur!? En del andra funktioner har jag inte ens vågat gå in på.

Kommer ni ihåg?

Bilden på min pappa när han stod brevid en märklig tant i röd lackjacka?
Minns ni inte det så kan ni läsa det igen HÄR.

Nu har jag iaf hittat denna jackan, den finns alltså att köpa! I Karlstad, kan det bli bättre?


Sensation på Facebook!

Kalla mig gärna efterbliven men jag upptäckte just detta! Man kan ändra sin facebook så ALLT står på Svenska!!
För er som inte heller har fattat detta så kan jag rekommendera att gå in på Inställningar och sen språk, välj sedan valfritt språk förslagsvis svenska men det fanns typ alla världens språk så vill du ha på finska så går det med.
Jag vet att detta inte fanns när jag började kolla på facebook för jag letade febrilt efter en Svensk version!

Fatta vad enkelt det är nu!


RSS 2.0