Årssammanfattning!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, jag krockade med bilen. 2. Höll du några av dina nyårslöften? Nej jag skulle låta bli godis men det höll jag absolut inte! 3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja. 4. Dog någon som stod dig nära? Nej. 5.Vilka länder besökte du? Inget alls! 6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009? Ett jobb! Sommar hela augusti! 7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas? hmm... Vet inte? Inget direkt antar jag. 8. Vad var din största framgång 2008? Att jag blev självständig! 9. Största misstaget? Jag ångrar faktiskt inget! 10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Inte alvarligt men jag har varit extremt magsjuk en gång och jag har typ aldrig varit det i hela mitt liv innan så det var en ny hemsk upplevelse! Sen har jag ju just vaknat ur influensa här i December. 11. Bästa köpet? Min skitbilliga bil som rullar framåt! 12. Vad spenderade du mest pengar på? Räkningar? 13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja inget särskillt så.. 14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008? Poker face - Lady gaga 15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag var nog lite ledsnare, det har varit ett ganska jobbigt år faktiskt men det blev ju bra i slutändan! Livet kan inte vara lätt jämt. 16. Vad önskar du att du gjort mer? Känns inte som jag hade hunnit nåt mer just i år med liten bebis. 17. Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig för saker som ändå löser sig tillslut. 18. Hur tillbringar du julen? Hemma hos min pappa. 19. Blev du kär i år? Nja... =) Nej det blev jag faktiskt inte. 20. Favoritprogram på TV? Jag har inte haft ro till att se på tvn, har suttit mer vid datorn iår på kvällarna. 21. Bästa boken du läste i år? Har inte läst nån bok men löst ett och annat korsord. 22. Största musikaliska upptäckten? Jag har nog missat musiken i år med! 23. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? En stavmixer, och det fick jag den är skitbra till barnmat! 24. Något du önskade dig men inte fick? Jag önskade mig inget mer, vilken fin människa jag är va? =) 25. Vad gjorde du på din födelsedag 2008? Jag åt tårta... 26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Nej det är väl lika bra att det var som det var så är man klar med det. 27. Hur skulle du beskriva din stil år 2008? Mjukisbyxor för att jag är för fet för jeansen, gult hår, jackor som alla luktar häst. 28. Vad fick dig att må bra? Barnen, vänner och familj. En fylla då och då satt fint med! 29. Vilken kändis var du mest sugen på? Jag är HELT obildad när det gäller kändisar! 30. Vem saknade du? Ingen. 31. De bästa nya människorna du träffade? Jag träffade inga nya människor.

Nyårsafton! Vilken dag!... (skojade)

Idag blev det som kanske väntat ingen powerwalk men jag var iväg och köpte löpskor, hade beslutsångest i affären och expediten gjorde det inte bättre med att lägga fram 120 olika par. Det slutade med att jag fick åka till en annan butik för givetvis fanns inte just min storlek på modellen som jag slutligen bestämde mig för. Å Jesus vad dyrt det är med löpskor! Tur var det att det var rea och dessutom 25 procent på rean.

Idag tog jag in hästarna och bestämde mig i sista stund att vara lite modig och ta in dom senare än jag tänkt, var så hungrig efter skoshoppingen att jag ville äta mat innan. Så hästarna var inne halv sju, det är ju inte så sent i vårat stall annars men idag när det är nyår så blir ju hästarna super rädda när det börjar skjutas raketer.  När de sista hästarna gick in så började skattkärr vakna till liv och det började smälla en hel del.. Tack och lov så skjuts det inte så mycket raketer som förr om åren. När jag hade min ungponny var han i princip i mitt knä hela vägen hem från ridhuset en nyår och då var klockan typ tre på dagen!

Nu känner jag bara att snälla klockan bli tolv nån gång så jag får gå och lägga mig! Jag har varit nära att somna sen åtta i soffan. Jag ska gå ut med dottern och kolla på raketer klockan tolv sen blir det marsch i säng för oss båda.  Nyår kan vara mysigt såklart men lite överskattat är det oxå, speciellt när man faktiskt vill sova och ändå tvingar sig att vara vaken!

Imorgon SKA jag prova mina nya skor,! Ska ta 5km på elljusspåret och kommer såklart inte orka springa mer än sammanlagt högst 1km, men det ska ändå vara en start. Får se vad hunden tycker om att följa med, han är i samma kondis som mig.

Sovmorgon?

idag vaknade vi, inklusive ungarna tio över tio. Det händer inte! Men idag hände det såklart, skönt men idag skulle jag ju just idag ut och gå med Malin! Nu var hon tvungen att fortsätta dagen så jag försöker peppa mig själv till att jag faktiskt KAN gå själv! Kanske ska prova att springa? Jag provade faktiskt igår typ 100 meter haha.
PeppPeppPepp!


Ny humorsajt.

http://www.heltfuckat.se/

Roligt?

Ska granen ut nu?

Hörde på radion att många plockat ner sin gran nu. Tänkte faktiskt på det förut när jag drog runt med damsugaren att man kanske likagärna kan ta ned den nu? Eller efter nyår iaf? Nu ska vi ju blicka fram mot våren. Har hört att det ska bli en kanonfin sommar i år!

Ikväll ska jag ha ensammys och det menas inte att jag ska onanera utan att barnen ska badas och i sängen och sen ska jag hoppa i pyamasen och tofflorna och kura ner mig i soffan med en kopp te. Gött det!

Bet mig i tungan.

Höll just på att lägga till en väldigt fyndig pik men jag bet mig vackert i tungan. Man måste ju inte säga allt man tycker och tänker även om det kan vara väldigt frestande ibland. Menalla kanske inte ska lämna ut sig själva så heller, speciellt inte på internet. Men.... Alla får stå för sitt.

Hur blir upplägget?



Jag bara undrar hur upplägget blir? Det ser ju inte SÅ farligt ut?

Chokladdebut.

Nu är Julen över och ingen är så sugen på varken choklad eller julmat, utom en liten person. Vilgot, han fick tag i en hel ask ischoklad som han mumsade loss i ett tag innan han gick vidare ut till mig och Doris som satt i soffan. Små söta chokladfötterspår har jag nu på min vita matta, i soffan (som ocå är ljus) hann han sätta två handavtryck och i stortsett hela ungen var full i kletig choklad. Nu vet han vad choklad är. Doris reaktion på det hela var. "Men VILGOT, det är INTE Lördag idag!"

Inte riktigt som jag trodde.

Jag fick ett sms av M med en stilla undran. "Bakis?"
Inte så farligt, svarade jag.

Men det var innan jag reste mig upp, mitt huvud dunkar vansinnigt! Jag ska nog ta det lugnt ett par timmar till!
Vi var hemma ganska sent igår, typ fem? Så jag har ju faktiskt inte sovit så många timmar, 
Idag är det party då! När börjar festen? haha.

Ni kan vara lugna!

Willys är öppet idag till 21.00, det hade de även igår. Därimot har de stängt på Nyårsdagen, men då har ju Maxi och Coop öppet.

Ni kan andas ut! Vi kan åka till Willys idag! Andas in butiksluft och slappna av. 

Stängt-trend?

Förra året var jag och handlade choklad på Ica Maxi på självaste julaftonen, jag minns det eftersom vi disskuterade hur deras arbitstider kan tänkas vara på självaste Jesus födelsedag.
Men idag när jag kollade på öppetider så är både Ica Maxi och Coop Forum stängt både Julafton och Juldagen! Altså helstängt! Hur kommer detta sig? Nyårsafton och dagen ska dom ha öppet som vanligt. Men att ha stängt hela Juldagen är inte det lite att ta i?
Nu känner jag mig väldigt isolerad, det är lite skrämmande men hur ska jag överleva en heldag, eller två dagar med igår, utan att gå in i en affär? Utan att köpa något? Stressande!

God jul du med Ernst.

I min familj har vi ett besatt förhållande till Ernst Kirchsteiger. Han har disskuterats på varje sammankomst, älskats och hatats. Var han mobbat i skolan? Varför känner han efter så jävla mycket? Är det sant att han var oskuld tills han träffade sin fru? Har han fårskinn på alla handtag hemma? Osv.
Nu senast har det kommit fram att han är utbildad kock och arbetat som det vid Grythyttan i många år.
Pappas kommentar på detta var. "Fan, jävla Ernst kunde jag inte fått ha kvar matlagningen iaf!!?, Ja snickra kan han inte iaf!"

Ernst är såklart med på Jultändsticksasken.


Texten på baksidan



God jul Ernst, Jag är på din sida"!!!



En julhälsning.

Nu pågår kalle anka för fullt och jag försöker smälta all julmat, Mycket mat blev det, här har inget lämnats åt slumpen. Lite snö kom det på marken med. Kan det bli bättre? Ja det skulle väl vara om alla på jorden hade det lika bra då.

Men nu önskar jag er alla en jävligt bra jul så hörs vi lite senare!




Samma natt igen.

Den här natten har varit mycket värre än den förra, Ville var vaken ifrån klockan 12-03. Sjuk och eländig. När han väl somnat om så kommer hans storasyster upp. Hon påstod att hennes ögon blivit bruna (dom är blå, dom var fortfarande blå) Vad är det här? Kan dom synkroniserat sig in i en sömnlös period?  Jag som skulle sova ut inför jul inatt. Det gick ju åt helvete. Ikväll måste jag få sova annars kommer jag vara irreterad hela Jul och det vill väl ingen? Vilgots pappa kommer hit ikväll nångång så då ska han få ta honom inatt och jag ska lägga mig i ett rum så långt bort som möjligt. Öronproppar? Jag är bara lite rädd att om jag har det så kan jag bli väldigt skrämd om det kommer nån som jag inte hör.


Nya hårfärgen och Annas uppvaktare! =)

Glömde ju att lägga upp bild på min nya hårfärg igår när blogg.se krånglade.
Den är nog unik min nya hårfärg, på gränsen till grön, men jag trivs bättre i den än det gula.





En sammanfattning av din gästbok anna... Att du kan klaga på Ben, det förstår jag inte!


Vem hade ni valt?


Wohooo...

Jag har fått tillbaka min dator idag. Som jag saknat den! =)
Nu ska ni få se lite finfina bilder jag tagit med min webbkamera!
Sovgott!





Den sista påminner lite om våran kronprinsessa Viktoria, eller hur?

Anna du kanske inte ska säga så mycket?

Kan inte lägga in bilder nu på blogg.se men det kommer, det kommer...

Dan före dan före doppardan.

Usch vilken oskön natt, barnen har vaknat varannan gång hela natten. Det känns som dom inte sov samtidigt en enda gång! Jag längtar tills ikväll då jag får lägga mig! Idag ska jag komma iväg till stallet i hyffsad tid för mellan klockan fem och åtta måste jag vara hemma och ta emot min dator som varit på service i 150 år. Snällt att dom kommer med den till dörren men en mer exakt tid hade ju inte varit fel. Men jag kan väl hålla mig hemma då. Igår stod jag emot mitt godis sug oxå det var duktigt! Jag har med flit låtit Johannas julklapp stanna i bilen så att jag inte ens tänker tanken att äta upp den. Lite popcorn slank ner till filmen iaf. Heartbreak Hotel, jag hade blivit varnad för att den var SÅ dålig men jag skrattade ganska många gånger för mig själv i soffan! Allt måste inte vara så seriöst jämt! Jag tycker den var roligt och bra!

Hairupdate.

Nu har jag färgat håret, i en askfärg. Blev ganska mörkt men det skiter jag i bara det inte är gult iaf! Det här med Silverschampo har jag använt sådär en fem gånger utan resultat, det funkar skitbra när man har lite gula skiftningar i ett par slingor men kanske inte i HELA håret =).

Roligt spel.


Nyårslöfte på gång.

En del människor klarar verkligen inte av att leva i förhållanden med en annan människa. Kanske lär man sig det efter man har provat några gånger men när man hör om 30-40 åringar som beteer sig lika barnsligt så kan man ju undra om det har med det att göra egentligen. Folk är så rädda att leva ensamna att de heldre lever med ett pucko tills dom hittar nåt bättre. Det är ju såklart inte bara killar som är puckon, finns ju lika många tjejer !
Jag tror problemet är att folk blir kära när det inte passar sig. När dom mår dåligt. Förälskelse trollar ju lätt bort alla problem i världen, men förälskad är man ju inte hela livet ( året, haha). Sen vaknar man upp, och blir världens sämsta pojk/flickvän.
Men tänk på att om en vecka är det nyår! Sen vänder det och blir ljusare om nätterna! Då är det ju inte så tokigt att vara lite ensam? Med tanke på det så måste jag ju komma på något patetiskt nyårslöfte. Jag har många år ny haft som löfte att jag inte ska lova en massa saker jag inte kan hålla, ett år hade jag dock att jag skulle borsta håret varje dag, bli lite mer kvinnlig. Det gick åt helvete, föresten så sliter det på håret att borsta det helatiden! Nu ska jag komma på nåt redigt då. Vad ska ni lova?




Blonderingsdöden.

Jag är ju egentligen väldigt mörk i håret så eftersom jag blonderat mig måste jag hålla efter utväxten, den här gången gick det tyvärr väldigt fel med instruktionerna till min assistent som skulle hjälpa mig med färgningen.

Jag tog en förebild:


Efter.. Gult hår = blonderigsdöden.



Altså inte bara hårbotten är gul, utan HELA håret. Antingen så färgar jag över det i brunt, eller så vet jag inte... FÖRSLAG?

Jul jul Jul!

Då var hörnlampan utbytt mot en julgran och jag har lagt mig till med klassiska hot och lögner.
"Hoppa inte i soffan då kastar jag ut granen." "Tomten kommer inte till barn som inte städar sitt rum"
Barnen tänker att`; Så där hemsk ska jag inte vara mot mina barn.. Jag tänker att era barn blir kanske inte så jävliga.
Jul är jävligt och stressigt. Jag hatar julpynt, tomtar och annat fult så här inreds julen sparsamt med vita julgranskulor och diskreta belysningar i fönstren. Man måste inte ha dukar med röda fransar och ljusstakar som blinkar i varendaste vrå.
Barnen har det köpts tio paket för mycket till och Vilgot fyllde ju just år så det den ungen inte har nu finns inte att köpa. Egentligen borde man ge en julklapp var. Så mycket mer uppskattat det skulle vara! Men vem ska börja?

Jag gillar julen, när man väl får in rätta stämmningen (inte av glöggrus) men inte allt det här hysteriska och fula runt om kring. Det går ju inte ens att gå in på Maxi nu för hela Sverige springer omkring därinne som yra höns.
Vi ska inte vara hemma på jul, så jag slipper julmat. Så skönt! Kommer smaka mycket bättre när jag inte stressat ihjäl mig för det! Kanske bästa julen någonsinn! När släkten är där så tänker jag nog ta en tupplur när kalle anka är, jag hatar kalle anka! Det gjorde jag tom. som barn, vad är det för dret? Nej nu ska jag passa på att sova middag när huset är fullt av barnvakter!

Han tar det till en ny nivå.
















(För er som inte har hängt med så är det här en person som i ett års tid har skrivit "hej" och sen inget mer på min msn, ingen aning om vem han är men av hans mail att tyda så är han 33 år, kille och bor i Stockholm)
Nu vill han även flascha sig i webbkamera, efter ett tag så gav han upp och stängde ner.
Jag undrar så om han bara har typ 2000 mailadresser på sin msn som han provar igenom varje dag om NÅGON svarar på hans hej.
Jag funderar även på om jag ska länka min blogg till honom. Vad tycker ni?


Grattis Anna.

STORT Grattis på födelsedagen! Idag fyller du 24 år Anna! Nu har du hela resten av livet framför dig, om ett år fyller du 25 då kan du kalla dig medelålders.

Min födelsedagspresent till dig kommer att bli en presentation av det vackraste du vet "köttansiktet" (så ledsen jag blev när du kallade honom så.)

Ben Affleck, eg. Benjamin Geza Affleck, född 15 augusti 1972 i Berkeley, Kalifornien, USA, amerikansk skådespelare. 2004 kom han etta i en pokerturnering (huvudturneringen i California State Poker Championship) och vann $356 400, efter att ha tränats i poker av Annie Duke.






Hoppas du får en bra födelsedag och mycket tårta!


Årets julklapp.

"Le Million" är världens dyraste telefon. 100 karat av D/Ecolor och diamanter med VVS-1-klarhet här. Finns i tre exemplar. Vill man hålla det (alltför) blygsamt så kan man nöja sig med en vanlig Goldvish, med fem olika diamanter i 18 karats guld, toppad med de renaste diamanterna på marknaden. Finns tillgänglig i guld, vitt och rosa-guld, och går för $30 000. "Le Million" ligger på mer respektabla $1 400 000. Dvs drygt 11 miljoner kronor.






Jag undrar om den har några roliga funktioner, typ tetris?
Jag är skitglad över stavmixern som jag fick när jag fyllde år iaf! Den är skitbra!

Hej hopp!

Ikväll är det lugna gatan, haha som att det inte skulle vara det stor riskt!
Mycket jag vill se på tvn iaf! Lägnar faktiskt till att det ska bli kväll nu. Idag har det varit mörkt hela dagen så jag har ingen riktig tidsuppfattning.

Igår tänkte jag på en grej. Hur man säger, genom sig själv känner man andra. Är det verkligen så? Är alla andra just som jag, egentligen? Det sägs ju även att det finns någon för alla. Men eftersom vi alla är lika då så kan det vara vem som helst?  Eller så är det bara skit det där med talesätt. Dom stämmer inte. Alla är inte alls som mig och tur är väl det.



Bäbis, ser ni att han ler? Han älskar nog mig!


Här är förhållandelistan 2008:

1. Är du i ett förhållande? Nej!
2. Om inte, varför inte? Ja det bara är så?
3. Hur långt var ditt längsta förhållande? Fem år.
4. Vad heter den du är/senast var i ett förhållande med: Lars
5. Hatar du ditt ex? Nej.
6. Har du velat bli tillsammans med ditt ex igen? Inte efter att vi skiljde oss, nej.
7. Har du kvar någonting från dina gamla förhållande? Ja ett barn!
8. Vad är DU mest för, förhållande eller strul? Jag vet inte, inget är väl fel men just nu är jag inte mogen för förhållande så då får jag väl välja strul då! haha
9. Är du en player? Haha!!!! Nej
10. Har du blivit dumpad? Ja.
11. Har du blivit sårad? Ja!
12. Har du dumpat någon? Ja.
13. Är du en bra partner? Jag tror jag blir bättre för varje förhållande så det sista är jag nog bäst!!
14. Värsta raggningsrepliken någon kört på dig? "Jag känner din kompis, om vi har sex så kan vi berätta det för honom på Måndag det vore ju jättecoolt!".
15. Är du kär i någon nu? Nej.
16. Har du någon beundrare? Ja, när jag gick i sjuan fick jag jättepinsama dikter från en kille i nian. 
17. Hur skulle du beskriva den perfekta partnern? Smart, driven personlighet, snäll, trygg i sig själv.
18. Har du varit kär i flera samtidigt? Nej inte kär men attraherad av.
19. Har du sårat någon allvarligt? Ja men han kom över det helt klart! Alla blir ju sårade nån gång!
20. Hur skulle du beskriva dig själv som partner? Snäll, omtänksam, rastlös och vårdande, det ska jag sluta med! Att vara vårdande altså.
21. När du vill ha någon, vad gör du? Jag vet inte om jag gör nåt direkt men det gör jag säkert omedveetet.  Borstar håret kanske?
22. Bästa raggningsrepliken? Jag har inga innestående!
23. Hur skulle den perfekta dejten se ut?Jag tycker dejter är skitpinsamt! Men I början känns väl allt som en dejt.
24. Vem är den viktigaste personen av motsatt kön i ditt liv? Pappa, min son.
25. Vad tänder du på? Jag vill faktiskt inte skriva det.! =)
26. Är du gift i framtiden? Nja...


Söker ni tomte till Jul? Boka Fadde.

Lina Rosings ex Fadde verkar verkligen desperat, nu hyr han ut sig själv som tomte. Han erbjuder alltid nya tjänster, taskigt med pengar eller drivrer han med sig själv?
Faddes blogg.

Hemsk mamma jag är.

Barnen sover, jag försöker tillfredställa mig med Te. Är skittrött,  kommer somna som en sten snart! Men vad gör jag?!
Jo jag är inte bara trött förstör ni utan EXTREMT godissugen,
Barnen har ett varsitt pepparkakshus, Doris tjatar varje dag om när hon får äta upp sitt. Jag svarar efter jul, efter jul efter jul. Nu i mitt abstinensrus så tog jag loss en del av taket, med smarties på. Mumsde i mig, skitäckligt men sött.
Nu kommer jag låta Doris äta det hon orkar av sitt pepparkakshus imorgon. Jesus vad jag skämms!

Angående tårtan.

Min pappa gjorde tårtan!


Resten av helgen då?

Jag höll ju på att glömma! Fredagsnatten fick jag uppleva hur ur en förälders synvinkel som hämtade sin väldigt fulla 16 åriga dotter på en fest! Träffade tjejen på söndagen sen och hon mindes inte mig, hehe. Men snart är man väl där själv med sina egna kidds... Lika bra att förbereda sig!

På Lördagen åkte vi väldigt tidigt till Ullared och jag shoppade billiga hästtäcken och julklappar. När vi kom hem så var ju jättehungriga och började med maten, B var väldigt snabb på att öppna en bag in box som vi innan klockan nio på kvällen hade druckit upp! Alkoholintaget slutade dock inte där utan fortsatte på stan fram tills sex på morgonen, här hemma är man ju van vid att krogen stänger klockan tre men så är det ju inte i Göteborg.. Iaf så var jag i sängen halv sju och vaknade typ nio för att inse att det här kommer bli mitt livs värsta bakfylledag! Vi spydde båda fram till klockan ett och huvudvärken var ett faktum. Aldrig mer ska jag vara full! =)
 16.40 Gick mitt tåg hem, första biten var med buss och jag hade ätit en baugett innan som jag kämpade med att inte spy upp på bussen. när jag väl satt på tåget var det lättare och tack och lov inga förseningar den här resan!

Vilken tågresa!

I fredags åkte jag ju själv till göteborg, utan barnen altså. Tanken var att jag skulle ha med mig den bärbara datorn och sitta i lung och ro och surfa hela resan, men eftersom den FORTFARANDE är på service så fick jag nöja mig med en tidning. Resan tar ju ändå bara tre timmar enligt biljetten. Men burkar sj leverera passagerarna i tid? Nej, såklart!
Men den här ursäkten var helt ny för mig! När tåget passerat säffle så märkte jag att det började lukta lite bränt, tåget börja sakta in och till sist stannade det med ett hårt ryck. Nu luktade det verkligen bränt tåg typ.. En gubbe ropar ut i högtalaren att nån i personalen skulle ta sig snabbt till sista vagnen varpå en kvinna, högröd i ansiktet springer igenom tåget. Etfter nån minut springer hon tillbaka igen och kommer ytterligare nån minut springandes med en brantsläckare. Folk börjar vrida lite oroligt på sig och några börjar ringa anhöriga för att berätta att detta tåg nog kommer bli lite försenat. Jag lyssnar lite och hör hur dom återberättar och lägger till vissa saker i historien. Typ:
"Tåget står i lågor och ALL personal springer runt med brandslangar." Lite överdrivet men var gör man inte för att verka ha ett spännande liv?
Tillslut meddelar dom i högtalarna igen, det är en nödbroms på sista vagnen som har låst sig och blivit överhettad så den måste kylas och tas upp och sen måste vi koppla bart vagnen i åmål innan vi kan åka vidare. Passagerarna i den bakre vagnen får sätta sig längre fram för säkerhets skull.
Det var altså ingen vagn som stod i lågor, konstigt nog så ringde ingen och demiterade sina uppgifter till sina anhöriga, det var inte lika häfftigt med en broms som har låst sig.
Efter lång tids väntan kommer den högröda kvinnan tillbaka, svettig och pustande. Efter det börjar tåget sakta rulla för att stanna i Åmål, väl där så verkar dom inte kunna lossa vagnen och vi backa fram och tillbaka på ett sidospår i 1 timme och 30 minuter.
VARFÖR inte bara sätta passagerarna på en buss?! Har dom inga bussar i Åmål? Nån riskerade tom. att missa sitt flyg från Landvetter.
Tillslut åkte vid vidare iaf och typ två timmar för sent kom vi fram i Göteborg, strax innan tolv på natten.
Nästa gång ska jag kolla upp bussar!

Vilgots tårtpremiär!

Måste ju visa er lite kort från Vilgots 1års kalas!


Tårtan har dukats fram,



Vilgot blåser ut ljuset.


Smakar bra.


Leker med nya leksakerna.


Ullared.

Ikväll åker jag med tåget till göteborg. Utan barn och utan hund. På Lördagen ska jag göra det som barn och hundar fruktar mest, heldagshopping. Vi ska åka till Ullared jag, B och hennes kompis.
Jag skämms lite över detta. Ullared är verkligen SÅ töntigt, överreklamerat och pinsamt hysteriskt! Att folk campar där och står i kö i fem timmar under industrisemestern är helt sjukt!
Jag har varit där två gånger innan, den ena gången med helena och då vägrade jag köpa annat än benskydd till hästen och täcken. Andra gånger med B, M och L.  Ingen gång har det varit kö trotts att första gången var innan jul men det är väl mer på semestern som det är långa köer. Men iaf, för att undvika att köpa massa skit som jag inte behöver bara för att det är billigt så ska jag göra en lista nu:

Regntäcke till maggan Strolek 155.
Stalltäcke till maggan storlek 155.
Fleectäcke till maggan MED kryssgjordar! storlek 145
Mobilladdare till bilen
Julklappar till barnen. lego
Träns storlek cob =) 
Grimma Cob
salvor och sånt om det finns.
schabrak
sadelöverdrag.
shampo pch balsam..

Sen vet jag inte?

 

Tecken som kan tyda på att din partner träffar någon.

En del är VÄLDIGT oroliga att de blir bedragna, nämer inga namn, =) men slappna av! Här är tecknen!


Misstänker du att din partner har en affär - då ska du läsa detta.

Din partner är överdrivet uppmärksam och gullig mot dig helt plötsligt. Många gånger uppträder detta beteende i början av en otrohetsaffär, efterhand som tiden går så klingar den överdrivna vänligheten av.

Din partner börjar plötsligt ge dig presenter utan anledning. Jag kallar dem skuldpresenter. Din partner ger dem till dig för att lätta sitt dåliga samvete.

Din partners agerande får dig att känna att någonting inte stämmer. Genom att blunda undviker du sanningen. Du vet din partners rutiner - var misstänksam när de ändrar sig, var vaksam på olikheter.

Din partner drar sig undan och skickar sms utan att berätta till vem eller varför

Din partner börjar bråka om massa småsaker och grälen slutar ofta med att han/hon rusar hemifrån för att få träffa sin älskare/älskarinna. Grälen kan också bero på svårigheten att härbärgera sina olika känslor.

Din partner börja prata om hur du skulle reagera om det skulle ta slut. "Vad skulle du göra om vi inte var tillsammans? Om du och jag bröt upp så skall du veta att jag alltid kommer att vara din vän" Din partner kan göra dessa uttalanden för att han/hon vet att de har något i bakfickan att falla tillbaka på.

Din partner svänger ovanligt mycket i humöret. Ibland verkar han/hon uppåt när de skall iväg men när de kommer hem igen är de sura och uttråkade. Om din partner har haft sin relation vid sidan om länge kommer hon/han göra allt för att få det att flyta så smärtfritt som möjligt. Kom ihåg att problem som finns i den ena relationen kommer alltid att glida över i den andra på ett eller annat sätt.

Din partner pratar inte med dig längre. Ni lever tillsammans men ni kommunicerar inte som ni gjorde tidigare. Det finns en kall stämning mellan Er.

Din partners musiksmak ändras plötsligt. Från att ha gillat rock börjar din partner lyssna på lugn italiensk musik. Din partner kanske lyssnar på den typen av musik för att den nya partnern gillar den typen av musik.

Din partner saknar självkänsla. Det innebär inte automatiskt att personen är otrogen, men en person som är osäker i kombination med att uppskattning och uppmärksamhet saknas i den ordinarie relationen är i större behov av externa bekräftelser.

Din partner kritiserar överdrivet en annan person. Tanken är att invagga dig i tron att den personen inte är intressant alls när det kanske i själva verket föreligger ett intresse.

Din partner börjar kritisera dig för saker som han/hon tidigare attraherades av.

Din partner blir väldigt lättstött för minsta lilla sak.

Du kommer på din partner med att inte tala sanning förklaringarna som han/hon är inte logiska.

Din partner slutar att ge dig och familjen någon uppskattning, uppmärksamhet och omtanke.

Din partner får plötsligt väldigt stort behov av att dra sig undan privat. Han stänger dörren, går undan när han/hon pratar i mobilen. I allt större utsträckning distanserar sig din partner från dig både fysiskt och psykiskt.

Din partner ger dig inga komplimanger längre.

Din partner slutar säga att han älskar dig.

Din partner agerar skyldigt när du gör någonting trevligt för honom. Meningen är att du skall vara en person som förstör livet och så är du trevlig och behaglig, det väcker skuld hos mottagaren.

Din partner vill hellre spendera tiden med vänner eller på sitt arbete än med dig.

Din partner verkar avvisande till att diskutera framtiden.

Din partner har skaffat sig en ny hobby men du får inte delta

Din partner pratar kontinuerligt om en person med problem. Det kan vara en vän, granne, medarbetare etc.

Din partner verkar emotionellt frånvarande och distanserad. När du frågar vill han/hon inte diskutera det och blir väldigt hemlig med sitt privatliv.

Upp och mejlar på datorn sent på natten

Du får ingående samtal men när du svarar så lägger personen i andra ändan på

Tecken kopplade till sex och sömn: Din partner är mer intresserad av att lösa korsord, läsa en bok och titta på tv än att vara med dig.

När du och din partner har sex verkar hon distraherad.

Din partner vaknar mitt i sömnen och nämner ett annat namn, inte bara en gång utan flera.

När din partner vaknar verkar hon förvirrad, ungefär som om hon inte vet vem hon vaknar upp hos, sin älskare eller hos dig.

Din partner har helt plötsligt börjat testa nya saker mellan lakanen, vilket kan tyda på att vederbörande lärt sig nya saker på annat håll.

Din partner blir stött när du tar upp saker som du tycker verkar onormala och börjar ifrågasätta om du kontrollerar honom/henne.

Din partner börjar med nya uttryck och skämt och har plötsligt nya åsikter om t.ex design, barnuppfostran och värderingar som du inte känner igen.

Din partner bryr sig inte om barnen längre. Barnen märker att något är fel och mår inte bra emotionellt.

Din partners beteende börjar bli så udda att dina vänner börjar reagera. Det beror på att nära vänner och familjemedlemmar ofta upptäcker saker mycket tidigare än vi själva eftersom vi är i känslan. 

Upp till debatt.

Jag läste en artikel idag som fick mig att fundera lite, sen blev jag förbannad.
Ni ska först få läsa artikeln:

Ville till Umeå - bajsade på polisen

En drogpåverkad man bestämde sig för att gå hem till Umeå från Sundsvall. Men när han blev stoppad av polisen tog han till med drastiska medel.

Den 21-åriga mannen haffades av polisen på länsväg 86 i Sundsvall i färd med att gå till Umeå.

Men när de skulle gripa honom ställde han till med en ordentlig röra. Han ska dels ha viftat med armarna och gjort motstånd vid själva gripandet. Under färden till polisstationen ska han sedan ha bajsat på en polisman, bitit en annan i benet och hotat dem med att smitta dem med HIV.

Mannen erkänner narkotikabrott men menar att han var så pass påverkad under gripandet att han varken kan förneka eller erkänna våld och hot mot tjänsteman. Men i tingsrätten motsätter han sig att betala skadestånd till poliserna med motiveringen att polisen i och med sin yrkesroll måste räkna med att utsättas för liknande händelser.

Händelsen ska ha inträffat i april i år efter att polisen fått flera samtal om att 21-åringen betedde sig konstigt på Timmervägen i Sundsvall.

Själv berättar mannen att han bestämt sig för att gå hem till Umeå och avsluta sitt missbruk.

Nu döms mannen bland annat för narkotikabrott, våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman. Han ska underkasta sig skyddstillsyn och vård för sitt missbruk. Dessutom ska han betala totalt 14 000 kronor i skadestånd till de två polismännen.

2008-11-26

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vad är det för fel på poliser egentligen? Jag har läst på lite mer om den här händelsen eftersom jag tycker den verkar märklig.
Hot, är det INTE för att en sprutnarkoman upplyser en polis som ska kroppsvisitera honom att han har en kanyl löst i strumplästen/fickan. Är det inte bättre att vara ärlig innan polisen ska muddra honom än att han sticker sig och riskerar att få någon sjukdom? Var mannen nu så psykotisk så skulle poliserna läst av situationen INNAN gripandet och inte satt honom i en polisbil där dom tydligen inte ens kunnat hantera honom eftersom han lyckats BAJSA på någon?
SKADESTÅND?! Psykotiska människor, dementa männniskor, aggresiva människor osv hanterar personal på äldreboenden, psykavdelningar, kriminalvården, gruppboenden för autister osv.... VARJE DAG. Dom blir bitna, spydda på, kränkta, hotade till livet, spottade på, utskällda mm VARJE dag. Ska dom oxå begära skadestånd då?

Grattis till mig.

Idag fyller jag år jag! 24 år! Inte så gammalt ändå! Nästa år har jag levt 25%procent till 100 år. Om man nu blir 100 år.. Men än är jag inte mätt på livet.

Jaha.

Fan vad sura alla är, livet suger ibland men man kan ju försöka hålla humöret uppe?
Idag har jag varit och tagit cellprov för trehundrasjuttifemte gången typ, nejdå men för er som inte vet det så har jag 30% större risk att få canser i livmodern så jag går och tar nya prover var tredje månad, resten av livet.
Vet inte hur ofta andra gör det? Var femte år eller nåt sånt kanske. Även om det är drygt att i princip alltid vänta på svar så är det ju skönt att dom har koll. Skulle jag få canser så upptäcks det ju i tid. För er som är lite yngre och går och ojar er för cellprov så kan ni slappna av! Det känns inte ett dugg. Doktorn säger att det kan sticka till lite och så ligger man och väntar på ett stick som aldrig kommer och vipps så är det klart!
Iaf så började jag min dag på sjukhuset och försökte att inte nysa ut mina bakterier över avdelningarna. Men halsont och feber verkar verkligen gå runt nu!

Det viktigaste idag har hur som helst varit Villes födelsedagsfirande. Han raffsade upp sina paket och har lekt ihärdigt med brandbilen tills han slocknade för ett par timmar sedan. Hans farfar med sällskap kom oxå på eftermiddagen och imorgon förstätter firandet i dagarna tre.

Helgen ska i övrigt bestå av julbord, släkt och plusgrader som är på ingång.

Torsdag före fredagen!

Vi har varit ganska däckade här denna veckan, Halsfluss och feber men livet får gå vidare ändå. Idag har jag bytt bort stallet med Malin och det kommer väldigt lägligt för imorgon fyller min lilla Ville ett år! Så då går kalas nummer ett av stapeln, nummer två blir på Söndag. Så idag ska det STÄDAS här. Under förmiddagen har jag och Doris försökt rensa lite i förrådet och försökt fått nån reda på eländet. Doris pulka åkte fram och hon har redan gjort en åkbana som startar i grannens rabatt. Vilgot är med sin pappa på dagis, han har stått för inskolningen idag eftersom vi är hemma och sjuka. Tror det går nån dagisinskolningsvåg på hans jobb för helt plötsligt är det många pappor där som skolar in på dagis. Men gärna för mig! Har jag tur så kanske han kan bära en kartong eller två här innan han åker hem.. =)

Iaf... Nu ska jag fortsätta här och målet är att flytta in den stationära datorn i den stora garderoben, men först ska den tömmas då... Ner i förrådet, önska mig lycka till!

ps: På tal om grannar så verkar grannarna under oss verkligen fått fnatt. Dom skriker och gapar mitt i natten. Fortsättning följer... Ds


RSS 2.0