Överlevaren.

Det gick bra att rida igår, jag överlevde, Malin har bildbevis! Något som jag känner mig mindre överlevande över är gårdagens partay. Jag var hemma vid tretiden tror jag och jag hade inte orkat en minut till! Är min partykarriär slut nu? Har jag tappat stinget! Idag ska jag dricka coca cola och äta fett, kaffe och huvudvärkstabletter.

Jaha..

Nu har jag LOVAT Malin att följa med henne ut och rida om ca en timma... . Lika bra att ta tag i det! Men fyyy snälla Baloo skena inte med mig jag gillar ju dig! Sen ska jag på arbetsinterljuv på Hammarö Kommun. Efter det nångång hämtar pappa barnen och jag ska svira om till partyoutfiten. Har redan ångest för Lördagens bakfylla, jag minns hur det känns. Egentligen behöver jag barnledigt för att SOVA men det är man ju inte så sugen på när man väl har barnvakt. Imorse när V vaknade tänkte jag att det här går inte idag, kroppen kändes skittung, jag kokade välling och kollade sen på klockan som var TRE! Ungen hade lurat mig och jag hade i praktiken just somnat! Lyckligtvis somnade han om efter den där flaskan.

Myter om träning.

Morgonträning är mest effektivt för fettförbränning

Falskt.

- Det är hur länge du tränar som avgör om du bränner fett, inte tidpunkten. På morgonen är du dessutom ganska tömd på energi och då använder kroppen musklerna som energikälla, träningen blir alltså nedbrytande och inte uppbyggande, säger näringsforskaren Magnus Nylander.

  Vibrationsbälten från tv-reklamen funkar inte.

Sant.

- De är i stort sett verkningslösa. Bältena som skickar ut elektriska impulser skulle man behöva ha på sig i stort sett dygnet runt i tre veckor, säger sjukgymnasten Mikael Klotz.

  Äter du efter klockan 18 går du upp i vikt

Falskt.

- Ämnesomsättningen förändras förändras högst marginellt under tiden man är vaken så det är ingen fara att äta senare. Ska du träna på morgonen dagen efter bör du dessutom fylla på energiförrådet på kvällen, säger säger näringsforskaren Magnus Nylander.

  Att stretcha efter träningen ger ingenting

Delvis sant.

- Enligt vetenskapliga undersökningar ger statisk (stilla) stretching inte mycket. Samtidigt mår många bättre efteråt, så det finns ingen anledning att sluta om man tycker det är skönt. Dynamisk stretching under exemepliva uppvärmning eller nervärmning (där man rör sig) ökar rörligheten i lederna, säger tidigare OS-triathleten Joachim Willén.

  Törst är ingen bra mätare på kroppens vätskebehov eller uttorkningsgrad

Sant.

- Många är inte törstiga och har ändå vätskebrist. Man måste helt enkelt räkna ut hur mycket man behöver, det finns modeller för det, säger näringsforskaren Magnus Nylander.

  Får man inte träningsvärk har träningen inte gett något

Falskt.

- Tränar man mycket och regelbundet får man sällan träningsvärk. Den kommer i stort sett bara om man tränat fel eller om om man kör övningar kroppen inte är van vid, säger förre brottaren Martin Lidberg.


  Träningen förstörs om man dricker alkohol efteråt

Falskt.

- Ett till två standardsglas vin har ingen större inverkan på kroppen utifrån träningssynpunkt. Små intag av vin har snarare en skyddande verkan på hjärtat, säger närings.

  Promenader är bättre än att springa snabbt

Falskt.

- Att få upp pulsen när man tränar är är effektivare, man förbrukar mer energi ju tuffare träningen är. Dessutom håller sig energiförbränningen på en högre nivå lång tid efteråt jämfört med en promenad, säger tidigare OS-triathleten Joachim Willén.

  Uppvärmning är bara slöseri med tid

Falskt.

- Den sätter igång blodsystemet och annat i kroppen inför den kommande träningen, man reducerar även skaderisken. Kroppen ställer in sig på att utsättas för ansträngning, säger OS-triathleten Joachim Willén.

  Du kan punktförbränna bort fett

Falskt.

- En vanlig missuppfattning är att om jag kör massa situps så försvinner fettet på magen. Du kommer ju träna upp magen men fettet tas från fettdepåerna i kroppen oavsett var de sitter, säger näringsforskaren Magnus Nylander



Summa? Ingen mer stretch!! =)


Unnat mig.

Idag har jag tränat, blev en stund på löpbandet och sen lite avkopplande bastubad. Efter det tog jag en runda på stan, köpte en topp tills imorgon, en ny mascara och lite gott från systemet. Väl hemma har jag städat ur kylen, fick slänga en del som jag inte minns när det åts senast, grooose..
Nu sover barnen och jag ska äta och sen hoppas jag det är något trevligt på tvn innan det är dags att inta liggläge i sängen, (jag sitter i den med datorn nu.. lat..)

Random pix.


Snälla


Gladskiten


Gulligt


Träd som blommar.


Åker karusell på Liseberg.


Prova mössor är hans grej


Bäbis äter likben. Men har är glad ändå

Badliv.

Vi var på stranden idag.






Nu är sommaren här.

Eftermiddagen.

Idag fick Malin och jag lite gjort i stallet, ska uppdatera ponnybloggen nu, med lite bilder för er som vill se..
http://saluponny.blogg.se/


Onsdag.

Har funderat på undermorgonen varför jag har värk i hela kroppen, speciellt rumpan och låren. Men nu vet jag, jag sprang ju igår. Tänk att man kan få träningsvärk av det lilla, får skämmas!

Imorgon är det jag som pallrar mig iväg till gymmet!!

Mina barn andras ungar.

Doris har börjat leka med två barn som bor här på gården. Jag gillar dom inte. Det finns andra barn på gården som funkar skitbra, dom frågar innan dom ska göra något och respekterar svaret. Men dom här två tål jag inte. Senast idag.
"Får vi komma in?"
"Nej vi ska åka till affären nu men ni kan leka UTE sedan."
"Men kan inte D stanna med oss när du är i affären då?"
"Nej, det ligger långt bort hon ska följa med mig."
"HUR långt bort?"
"Ehh... En mil!"
"Jaha, men hon kan stanna här med oss så kan vi passa henne"
"NEJ hon ska följa med mig."
"Men vad ska du handla då?"
"MAT."
"OCH HUR LÅNG TID TAR DET?"
"JAG VET INTE"
"Får vi äta hos er sen?"
"Nej ni får leka ute om ni ska leka sen"
"Hur ska ni åka till affären?"
"Med bilen"
"Får vi följa med, det får vi för våran mamma."
"NEEEEEEEEEJ!"
"Vilken bil är eran då?"
"Den" Pekar på våran bil och typ springer dit.

Jag blir galen på dom!

Noll flås.

Har haft möte på dagis på morgonen och sen tog jag med mig hunden till motionspåret, joggade knappt tre km. FRUKTANSVÄRT jobbigt. Jag har inte tränat på två veckor och senast jag sprang i spåret har jag för mig att det var minusgrader? Men ändå, det här är värre än värst. Bara några veckor kvar tills vi ska springa milen ju? Ska nog sikta in mig på att gå raskt runt i stället, gärna berusad.
Nu måste jag vila min otränade kropp framför datorn en stund innan jag gör något mer..

Jävlar vilken tid det kan ta.

Idag har jag gjort en massa ärenden Banken, skatteverket, posten, hyresbolag, försäkrigskassan. polisen och lite annat.. Började klockan tio gick ut från sista stationen som var polisen klockan FEM!! Försäkringskassan hade väntetid på över 1,5 timma så det var rekordet idag! Kanske skulle dom ta att anställa lite mer folk?
Banken fick jag vänta i en timma på med men då fick man kaffe och fikabröd undertiden så då var jag inte lika irreterad. Nu är allt det där gjort iaf och det är skönt! Spänningarna släppte lite!
Kvällen har varit trevlig med grillat och kubb och sen tog jag en kvällstur till stallet och försökte umgås lite med hästarna som stod så långt bort dom bara kunde i beteshagen. Märks att dom tagit semester.. Jag blev högaktningsfullt dissad..
Nu har jag duschat och borstat tänderna så det är bara sova kvar då.

Kväll.

Dagen blev inte alls så stressig som jag trodde! Jag var så avslappnad att jag lyckades få P-böter. Men ibland har man mycket att töla om..
Är superglad att jag fick Madde att rida Gona idag med haha, den åkturen skulle jag INTE velat vara med om. Är väldigt imponerad av hennes balans, (VI HOPPAS DU KOMMER IGEN"!!)

Nu är barnen i säng och jag är skithungrig, smörgåsarna räckte inte till mig så jag kokar spagetti i brist på annat, får se hur det går. Pasta kan jag koka men jag har väldigt svårt att pricka in EN potion, blir lätt till ett fotbollslag, det ser ju så lite ut okokt.

Söndag.

Idag är det mycket på schemat =) . Ska först till Krk en sväng och träffa Madde för att se på unghästar. Lär väl stöta på nån gammal lärare oxå, sen ska jag försöka få med mig henne till stallet och upp på Gona. Ska greja lite i stallet och efter det är jag och barnen bjudna på grillning hos en kompis.. Får förhala med tiden lite bara. Hem sen och hänga tvätten, uppskattningsvis har jag bara två tvättar kvar sen är min monstertvätthög slut! Hade tänkt putsa fönster idag med men jag får se... Man vill ju inte känna sig FÖR duktig på en dag, finns ju annat som ska göras med, disk, plock osv.. Sen blir det Söndagsfilm hoppas jag. Är så filmsugen att jag överväger att hyra film om det inte går någon sevärd på tv. Men kan man göra det SJÄLV? Låter ensamt ellerhur? Borde gå =)

Jag undrar VEM?

Anna påstod att det var en snygging med bland bönderna i "bonde söker fru" Så idag tog jag mig tid att kolla på programet (enligt henne skulle det vara solkalrt vem läckerbiten var) men jag UNDRAR. Vem fan menar du?? Jag kommer altså inte söka iår heller, det blir nog ingen hedmora av mig.

Frågorna.

Har du någon pojkvän?
Svar: Nej.

Hur lång är du?
Svar: 169

Hur tror du att norrlänningar lever och bor?
Svar: Kallt och mycket mygg. Mycket "ytor". Lungt och ensamt.

Gjorde det inte ont att tatuera sig?
Svar: Nej jag har ingen.

Är din kompis Robin singel?
Svar: Jag har ingen kompis som heter Robin. Jag känner ingen Robin över huvud taget.

Fyller du i dina ögonbryn med ögonbrynspenna elr liknande? Eller har du så mörka naturligt?
Svar: Ibland oftast inte, jag har ganska ljusa bryn.

Du har ju just börjat gå ut och festa - vilket är ditt favoritställe so far?
Svar: Har jag? Det får bli skogen då!

Brukar dina kompisar bli avundsjuka på att du tjänar så bra och att du får mycket uppmärksamhet?
Svar: HAHAHA. Nej!

Häromdagen när jag satt på bussen så tror jag att en vän sitter på sätena framför mig. Jag böjer mig fram och säger hennes namn högt. Hon reagerade inte och då såg jag att det inte var hon. Satt och fnissade för mig själv hela bussresan, hehe.
Svar: Uppfattade ingen fråga, men det var en spännande historia!

Vilket intryck får man av dig första gången man möter dig? Att du är en "galen tjej"?
Svar: Nej..

Får du aldrig finnar?
Svar: Jo det händer.

Varför har du alltid samma pose? Kors med benen, leende & putar med munnen samtidigt och "ler" med ögonen?
Svar: Nej jag har nog ingen sån pose.

Använder du endagslinser eller månadslinser? Och vad använder du för märke?
Svar: Nej har inga linser eller glasögon heller.

Blir du annorlunda behandlad av lärarna pga. av ditt kändisskap?
Svar: Nej är varken kändis eller har någon lärare.

Hur träffades du & killen du dejtar?
Svar: Har ingen kille.

Vart bor du?
Svar: Karlstad

Vad jobbar Nadia som?
Svar: Vilken Nadia? Känner ingen sån.

Choklad eller chips?
Svar: Choklad, har bytt ut chipsen.

Favoritbok?
Svar: 1984.

Pullar du ofta?
Svar: För privat fråga.

Väger du fortfarande runt 50 kg?
Svar: Nej  Det slutade jag med i sexan tror jag.

Hur gammal vill du vara när du får barn?
Svar: 20 var jag.

Vad ska du göra till sommaren?
Svar: Öland och Riga? =)

Varför syns inte din tandställning, har du den på baksidan?
Svar: Jag har ingen tandställning. Kan det vara därför du inte syns?

Hur länge har du gillat Tokio Hotel?
Svar: Har aldrig gillat dem. Har inte hört mer än en låt tror jag.

Du säger ju att du är helt nöjd med dig själv och din kropp och att du inte vill ändra på något, villket jag tycker är toppen! Men ändå säger du att du inte är helt perfekt, hur kommer de sig? vad skulle göra dig helt perfekt då?
Svar: Jag har aldrig sagt det där, det finns mycket jag inte är nöjd med men jag vill inte ändra på allt ändå.

Hur ofta tvättar du håret och vad använder du för schampo och balsam?
Svar: Var tredje dag, Wella.

Hur fick du jobb på MTV?
Svar: Jag jobbar inte där.

Vilken linje går du?
Svar: Ingen.

Vad använder du för mascara?
Svar: 2000 calories.

Lördag.

Sju vaknade Vilgot så det är en klar förbättring. Hade varit helt ok om inte mitt huvud dunkade så fort jag slog upp ögonen. Efter kaffe blev det lite bättre men jag skulle behöva någon form av urladdning. Kan ha med att göra att det hängde åska i luften igår..
Idag ska jag göra det vanliga och sen träffa en kompis så barnen får leka lite. Sen blir det stallet och det är verkligen balsam för själen! Skulle vilja vara där hela dagen men då blir nog inte barnen så glada på mig.. Men ett par timmar i stallet utan stress får mig verkligen att slappna av. Det är nackdelen med att bo i lägenhet. Man måste åka iväg för att få vara ute ostört.

Fredag.

Fy fan vilken jobbig dag men nu är den snart över och det ska bli SÅ skönt. Vissa lägger verkligen sin energi på helt fel saker!
Har satt upp en rullgardin i Vilgots rum idag så imorgon ska han INTE vakna halv fem tack, rullgardinen rasar ner om någon stöter i den men det funkar!

Torsdag.

Jag inväntar åska men dom svarta molnen börjar glida isär, lite synd åska kan vara väldigt mýsigt. Känner inte för någonting idag heller så det hade gärna fått regna. Ska ta in hästarna ikväll och sen skynda mig hem, natta barnen och hoppa i pyamasen. Imorgon kommer bli en skitjobbig dag men det ska bli skönt att ha den överstökad.


Onsdag.

Nu börjar våran helg för dagis är stängt torsdag, fredag och onsdagar är vi alltid lediga. Så vad ska man göra för att inte barnen ska riva lägenheten? Jag ska fortsätta här hemma iaf men det kan jag ju inte göra i fem dagar.

Några timmar senare.

Åkte hem och städade som jag tänkt och möblerade om mitt sovrum samtidigt. Jag har varit missnöjd med möbleringen sen jag flyttade in för ett år sedan men nu är jag jättenöjd! Kanske inte snyggaste men mysigaste! Och vad skönt det är att inte sitta i sängen och se på tv när hemmet är städat!?
Nu ska jag se på House och njuta.


Fixare.

Vi har "fixarvecka" i stallet och idag har vi hunnit med en hel del jag och Malin, skön känsla. Fick bada hunden nu när vi kom hem för han hittade rådjurskadaver att gosa med. Nu ska jag hämta kidsen och sen även städa mitt hem. MÅSTE ta tag i det. Om det är skinande rent så ska jag unna mig en burk med färg och måla om mitt sovrum.. Men det lär inte bli idag. Jag är ingen hejjare på att måla men rummet är bara åtta kvm.
Nu måste jag åka!

Fält.

DIG SJÄLV

Vad heter du? Sara
hur gammal är du? 25 typ
vart är du född? Karlstad.
vad heter din mamma? L******
vad heter din pappa? B****
har du några syskon? Ja fyra.


SENASTE GÅNGEN

du rökte? Vet inte.
du snusade? Vet inte.
du färgade håret? Nån månad sedan.
du grät? Ett tag sen.
du tränade? Två veckor sedan nästan
du solade solarium? nån månad sedan
du skällde på någon? Minns inte.
du var utomlands? Väldigt längesen minst 10 år sedan
du duschade? Ikväll
du köpte nya kläder? I dag köpte jag en vårjacka åt min dotter.
du åkte buss? Höstas
du åkte taxi? I vintras.
du åkte tåg? i December.
du smsade någon? tidigare ikväll
du ringde någon? Runt sextiden ikväll.
du camade med ngn? Med en kompis som bor långt bort och ville se hur stor Vilgot blivit, ett par månadersedan.

HAR DU NÅNSIN

hoppat studsmatta? Ja
ätit fiskbullar? ja jag älskar fiskbullar
tagit kort på dig själv? Ja
skrattat så du började gråta? ja
skolkat mer än 3 skoldagar i rad? ja
sovit mer än 10 st i ett tält? Nej
badat mitt i natten? ja
åkt berg och dalbana och spytt efter det? Ja, den blåa bergoch dahlbanan på Liseberg som fanns innan hangover. Jag var pricis över längdgränsen och så nervös att jag spydde av lättnad efteråt.
spytt för att du var full? Ja
trillat när du åkt skidor? ja
gråtit till en bok? ja
varit rädd för tomten? Ja hatar tomtar
har du sjungit kareoke? ja
fastnat med tungan på en lyktstolpe?  Nej


Hemma igen.

Nu ska livet fortsätta då. Inget uppehållstillstånd längre. En sak som jag måste få beklaga mig över efter det som hänt. Personer, som jag ALDRIG träffat eller ens hört talas om har lagt till mig på facebook, jag har nekat eftersom jag inte vet vilka det är? Men dom råkar bo i Kil och Forshaga? Patetiska jävlar. Undrar dom något eller vill skriva någon rad så gör det istället då men lägg fan inte till mig som "vän". Vi är inte vänner?


Hej igen.

Jag har inte bloggat på många dagar nu, skrev ett inlägg i Måndags men publicerade det aldrig. Handlade om ingenting så det kändes mest onödigt.
Veckan har bestått mest av praktiska saker. Nu åker vi bort imorgon. Till göteborg och kommer hem på Måndag. Så vi får höras igen då.

Svårt att sätta rubrik.

Vad som hänt stannar mellan mig och dom verkligen närmaste. Jag tycker det är sorgligt och hemskt på alla vis men det finns så mycket som folk inte vet men tror sig veta om det här så det är likabra att hålla tyst. Främst med respekt för min son.
Hoppas det kan respekteras även av andra.


Suck.

Inatt blir det väl ingen sömn för jag har ett psykoex som har ringt mig 60 gånger nu, utan att jag har svarat. Fattar man inte vinken då? Jooo.... Om man inte är efterbliven och har noll empati.

Jävla oflyt.

Tränade, såklart.. Så jävla dumt! Men jag ville sågärna... Åkte till stallet sen och njöt av att göra det hela utan barn som vill hem eller stressade. Nu är jag hemma har ätit och ska duscha sen sängen. Känner mig FEBRIG, såklart. Det måste vara något fel på mitt sk. imunförsvar för så här sjuk som jag varit sen i vintras har jag nog inte varit under min livstid! (nästan iaf)



Nån som vill byta bort magsjuka?

Idag ska jag ha barnvakt på kvällen för jag ville gå på ett kvällspass på gymmet. Så jag ska på det klockan åtta och sen åka och ta in hästarna innan tio iaf. Men nu på eftermiddagen så fick jag en enveten huvudvärk och ont i halsen. FAN! Jag hatar verkligen halsont och feber (som jag antar kommer snart) Jag är heldre magsjuk tre gånger på raken än att ha feber.

Vart är hjärnan?

Kan man undra INTE i mitt huvud längre iaf. Fyyy vad senil jag är. Vi är hemma idag barnen och jag. Tänkte åka till stallet nu och pyssla lite. Sen ska vi vara lite "barnvakt" och efter det måste jag åka till Willys och handla välling.

Åååå.

Nu kommer jag verkligen inte kunna sova. Är uppspelt över en häst haha.

Booooring.

Fy fasen vilken seg dag. Jag har varit så trött, sov middag med barnen så nu kommer jag garanterat INTE att somna ikväll. Ska snart åka ut till stallet och fördriva ett par timmar. Solen har kikat fram nu med lika bra att passa på att träffa den då för det ska tydligen vara slut med sommarvädret nu.

Rosa hår.

Vilgot åt havrepuffar med mjölk och när han var färdig rev han ner skålen, den gick såklart sönder och när jag plockade upp skärvorna så skärde jag mig såklart, på tummen. Själva såret är pyttelitet men det vägrar sluta blöda. På nått smidigt sätt har jag fått blod i mitt ultra blonda hår, såg det i spelgeln. TUR att jag kollade i spegeln innan jag gick ut med hunden haha.

Jag hann!

Hem till cityakuten! Underbart. Snart sista avsnittet, jag missade förra Måndagen tyvärr så jag hänger inte med så bra nu. När jag skulle parkera bilen på gatan så cyklade en unge fram i full kareta. Typ tre år och UTAN hjälm. Så här sent? Cykla själv? Kanske jag är kärring nu men jag tyckte det var oansvarigt att släppa iväg ett sånt litet barn på en cykel, bilarna kör faktiskt ganska fort uppför backen ibland och jag hade mått dåligt resten av mitt liv om jag kört ihjäl ett barn.

Skitprat.

Dagen började med lite skit. Tänk att vissa ska ha så jävla svårt att hålla sig till sanningen. Stå för att du är en idiot istället för att ljuga ihop saker om andra! Usch.. Kännde mig skitledsen i flera timmar efter det där men det är inte värt energin egentligen. Sanningen kommer väl fram tillslut och jag är iaf glad för vad jag har. Tröstshoppade lite och mådde genast bättre. Gick sen och tränade och åkte och handlade mat. Nu har vi ätit här och innan det var vi en sväng i skogen. Gick i Vilgots tempo men det var riktigt skönt faktiskt. Måste inte vara powerwalk så fort man ska gå, man kan ju njuta lite med.

Måndag.

Vaknade med värk i ryggen, mellan skulderbladen. Måste sovit i en konstig ställning.
Nu har svininfluensan kommit till Sverige ocå, jag är inte rädd längre. Kommer ni ihåg fågelinfluensan? Det var ångest för många men när det kom till Sverige var det plötsligt inte farligt längre, det hjälpte ju inte att dom sedan sände "Okänd fågel" på tvn, haha.
Men det är väl medias fel, som ska skruva upp allt till max för att sälja några extra tidningar.

Morgonbestyr.

Har ägnat morgonen åt att trä av soffklädseln. Något som krävde att man i princip skruvade isär hela soffan. Jävligt opraktiskt! Nu är vi sanerade inför kalaset i eftermiddag (allergiker på plats) och ska åka och byta klädsekn till soffan.. Jag kommer ta en annan färg nu. Hörs ikväll!

Ut med Daniel.


Helgen.

Var och grillade och sådär igår. Lyckades bränna mig lite i ansiktet i solen.  Har fått vätske fylda blåsor från majbraseincidenten så det är tröja på som gäller.

Idag har det inte gjorts så mycket än. Ska snart hänga upp tvätten typ, ska försöka hålla den farten idag, blir dessto mer aktivitet imorgon.

Åååååå.

Fredag, 1 maj, osv.

För exakt ett år sedan skrev jag.
Ett år, går fort nu förtiden. Men det känns ganska längesedan om man går tillbaka och läser, ändå inte..


RSS 2.0