Tysk IKEA reklam.



Inte HELT fel kanske?

Vill du bo med denna värmen?

Visst jag är skitglad över att det äntligen kom sommar. Men nätterna är vidriga. Jag vill småfrysa och krypa ner under ett varmt täcke. Inte svettas så lakanen blir blöta och drar ihop sig.
Tänk att ha det såhär jämt. Hur orkar folk som bor på varmare breddgrader med denna konstanta hetta?
Nu längtar jag faktiskt lite efter vintern. Lite,,.

Veckans väder.

Måndag

Kraftiga åskskurar väntas beröra ostligaste Svealand natten till måndag. Fram på dagen väntas den mesta åskan i ett stråk från norra Värmland ner till Sörmland, och även i Östergötland och östra Småland.
Förutom några lokala åskväder blir en åter en solig och varm dag med temperaturer på mellan 25-31 grader i Götaland och Svealand, 20-26 i södra Norrland och 17-24 i norra Norrland.

Tisdag

Det blir fortsatt mestadels soligt och varmt väder med temperaturer på mellan 20-26 grader i landets norra halva, och mellan 25-30 i den södra halvan.
Tidvis kan en del stackmoln växa till i västra Svealand och västra Norrland, lokalt med regn eller åska.

Onsdag

Det soliga vädret håller i sig, men det kommer att bildas flera stackmoln under eftermiddagen i en stor del av landet, med regn- eller åskskurar i västra Svealand och nordvästra Norrland. Soligast blir det i landets ostligaste delar. Värmen håller i sig och temperaturen stiger i allmänhet till mellan 24-28 grader.

Torsdag

Även torsdagen ser ut att bjuda på mestadels soligt väder. Några stackmoln växer till under eftermiddagen, och framförallt i nordligaste Norrland väntas regn- eller åskskurar på många håll. Här börjar samtidigt svalare luft att svepa ner och temperaturerna sjunker (15-20 grader).


Ful unge.

Fan vad jag hatar reklamen för mjukost där en animerad unge dansar i extas för att den får äta äcklig ost på tub.
Ingen mamma eller pappa kan tycka att den ungens dans är charmig. Uschamejen.

Ny vecka.

Sorry för den dåliga uppdateringen men nu börjar jag på ny vecka. I helgen var vi på Kolmården och hälsade på alla djuren, vi körde samma grej som förra året och sov över på vildmarkshotellet och det tycker jag är det bästa med hela alltet. Spa, lekrum, godmat, sköna sängar och jag sov jätteskönt efter en dag i stekande sol!

Igår låg jag på stranden i princip hela dagen och idag blev det oxå en sväng dit med Malin som sällskap. Gött att ha någon att prata med som inte är tre år och andas mellan orden.

Förra veckan invigde vi hamnen på Onsdagen och hamnade såklart i tidningen, tänker inte lägga ut bilden för jag var så ful (och det är jag ju inte i verkligheten, haha) men den finns på www.nwt.se om ni måste se,

I veckan som nu börjat är det sol och bad som gäller!

Åskaväder idag.



Blixten slår ner i Eiffeltornet.

Nuså.

Nu har jag plockat lite här och känner att det är dax att återförenas med barnen. SAKNAR dom nu!
Idag kommer min mamma med tåget och hon är jordens pedantaste människa med städning. Det är ju inte jag så jag brukar få städa en vecka innan ändå tycker hon jag har det städat. Men idag tänkte jag att hon får ta mig och mitt som det är för jag har tagit henne för den hon är hela mitt liv.
Skönt att slippa göra sig till för andra människor.

Färgar håret.

Nu sitter jag här med en hårfärgningscreme som heter Champange i håret. Det låter ju lyxigt men just nu ser det rött ut och jag vill INTE ha rött hår. Får åka till affären imorgon kväll och köpa en ny färg i värsta fall, idag är det väl skitsamma då! Får ta på mig en keps..

Underbara tid.

Nu ör barnen hos sin morfar sen klockan 12. Har varit med Malin och hennes barn och kollat på hundhoppet. Kul att se när dom far över alla hinder men jag fick rätt dåligt samvete över mina egna oaktiverade vovvar som ligger här hemma och glor.
När jag kom hem så kändes det SÅ SKÖNT att bara vara ensam. Har jämt ätit mat och satt mig i soffan. Ska låta maten sjunka och sen ta mig en kopp kaffe innan jag går ut på en tur med mina hundar.
Men det är svårt att föklara hur skönt det är att bara ha sig själv att tänka på! Bara att äta i lugn och ro! Kommer säkert sakna ihjäl mig efter barnen om några timmar, brukar vara så men just nu är det så skönt och så välbehövligt! (Förlåt om jag är hysterisk men såhär har det inte varit på lääääääääääänge)

Ska nog ta en tur till bergvik sen iaf. Ska ju köpa present och funderar på om jag ska köpa hårfärg. Börjar få en rejäl utväxt men vill helst inte bleka håret mer. Bara ta i hårbotten verkar ju så svårt.
Sen ska jag ta med mina tetrapack med vin och knalla bort till M iaf! Imorgon har jag inte heller nån tid att passa innan klockan tre så det ska oxå bli underbart men då är jag väl kanske mer i den där saknaihjälmig fasen.

Fredagskväll.

Vad säger man? Jippi? Klockan är ju snart halv elva nu iaf så snart är det helt ok att gå och lägga sig. Ska bara ta den där sista prommenad med hundarna. Men det får bli efter elvanyheterna.

Imorgon ska ju barnen sova hos morfar. Jag ska kolla lite på hundtävlingarna tänkte jag. Sen ska jag köpa ettårs present till kalaset för J som är på Söndag. har såklart dubbelbokat mig gånger tre på Söndag. Får reda ut det imorgon. Lile rörigt!
Men så går det när man aldrig har minnet med sig!

Vänner man inte behöver.

En del personer är verkligen "energivampyrer". Dom vill alltid ha något hjälp, råd, att man ska lyssna, pratar bara om sitt eviga ältande. Dom kan fråga ytligt hur en annan mår eller tycker att man tacksamt ska ta emot deras barns urväxta kläder eller annat som dom tröttnat på. Men mest är det för att dom inte själva orkar gå tll klädinsammlingen eller rensa ur själva.
Jag säger alltid "Åh tack vad snällt", och tar emot skiten. Sen hamnar den längst in i garderoben och gör mitt livs bagage ännu större med dret och bekymmer.
Man måste verkligen kunna säga NEJ TACK. Eller våga låta bli att vara så vänlig och tillmötesgående jämt. Och dom måste lära sig att TA ETT NEJ. Man gör nog inte sånna människor enm tjänst genom att alltid gå med på allt dom säger. Dom blir som bortskämmda barn annars, Och vem orkar med en vuxen skitunge?


På med kondomen eller ska jag ta jeans?

Fick hm paket idag som jag beställt. Bla. ett par leggings som bara fanns till barn i storlek 158/164. Det går nog bra det med tänkte jag när jag beställde.
Det visade sig att det gick bra oxå men när jag packade upp dom så såg de verkligen MINDRE ut än Vilgots byxor i storlek 74, Men dom töjde sig rätt bra, billigt oxå 29 spänn.
Jo just det.. Dom luktar gummi, som en kondom. Så vad tycker ni, ska jag ta på mig kondomleggings och kjol imorgon eller jeans?

Magsjuka.

Har haft lite internetfria dagar nu pga magsjuka! Så akta er för mig jag smittar tydligen hejvilt!

Billiga böcker.

Jag har valt att lägga in reklam i bloggen trotts allt. Men bara en enda annons och för en sak som jag faktiskt tycker är bra! Speciellt till studenter! Priserna i den vanliga bokhandeln är ju sjukt höga! Så kika in här om ni ska köpa böcker. Dom verkar ha det mesta, även ljudböcker!

Etikett på tradera.

Jag börjar bli nojig. Betalade ett par jeans som jag vunnit på tradera i Lördas. Betalade direkt och dom var helt nya så det kändes lite i plånboken iaf. Men har inte hört ett ljud från säljaren. Hon har bara posetiva omdömen men jag blir ändå nojig! Borde hon inte bekräfta att hon fått min betalning nu? Mailade igår och frågade om pengarna kommit in på hennes konto och har fortfarande inte fått svar.
Visst hon kan ju vara på semester men då lägger man ju inte ut auktioner!
Vad händer om hon inte skickar? Nån som vet?

Vart är alla tvprogram?

Jag vet att jag inte är lika gammal som gatan men jag trivs med att se på program som "på spåret" och "plus". Det gör mig trygg. Nyktra, stabila människor som gör tv! Sånt dämpar verkligen kvällsångesten!
Men på sommaren verkar det inte finnas något mysigt provgram på tv. Jag har redan kollat igenom hela lovaltvs utbud och eftersom dom byter en gång i veckan så är den kanalen förbrukad nu.
Jag får väl vänta på 22 nyhererna då och sen lägga mig i sängen med datorn. Doris har fullkommligt däckat efter en dag av bussåkning och gående pga. ett jävla headsett. (lång historia kan dra den imorgon)
Vilgot kör järnet med sin gåstol nu så jag hoppas att han tar ut de sista krafterna inför natten. Han lär ju vakna 711 gånger som vanligt men man kan ju alltid hoppas. Sa jag att det var en skitdag?

En posetiv sak är att pappa och hans fru kom hem nu ikväll. Så imorgon ska jag åka till dom och tvinga dom att umgås med mig. Dom har varit borta i två veckor nu och det ska jag som sagt fira med att ha barnvakt på Lördag!

Skitdag.

Idag är en riktigt skitdag. Inte för att innehållet varit dåligt, för det har det verkligen inte men allt känns bara extra tungt. Mitt huvud väger som två huvuden och av någon konstig anledning så har jag träningsvärk! Först i vaderna men nu typ i hela benen. Jag har i princip inte rört på mig. Det ändå jag gjorde igår var ju att gå en sväng på Ikea med Johanna men det borde man ju inte få träningsvärk av!

Huvudvärk!

Nu börjar det smyga sig på igen. Känns tungt i luften med. Ska hela sommaren vara såhär? Jag kan ju inte leva på treo men jag orkar inte ha halvont i huvudet helatiden. Det är sån tryckande spänningshuvudverk. Det värsta jag vet efter migrän.

Nu kommer snart Johanna hit. Vi ska åka en tur till Ikea och hon ska köpa gardiner. Själv ska jag inte ha nåt men det brukar sluta med att jag köpt nån skitgrej. Ska försöka undvika det!
Har redan en massa småfret i förådet som inte kommit upp efter flytten än.

Idag har jag återigen konstaterat att en del eller männsikor ljuger om de mest underliga saker. Tex att de har körkort fast att det inte har det? Eller att dom HAFT körkort och sen blivit av med det och inte ens haft det. Anledningen är oklar! Men vat vet jag om hur folk fungerar, inte ett skit tydligen.

99 saker om mig.

99 saker du kanske inte visste om mig men som säkerligen är verkligen intressant... ; eller not..

1. Fullständigt namn?
-  Sara Josefine
2. Exakt ålder? - 23 år och sju månader
3. Vart bor du? - Karlstad
4. Bor tillsammans med? Mina två barn och mina två hundar.
5. Husdjur? - Två hundar
6. Färg på ditt hus? -  Tegel
7. När är du född? - i December
8. Klass? - Världsklass
9. Vilket år tar du studenten? - Tog studenten 2003
10. Något jobb? Nej jag är mammaledig
11. När ska du sova ikväll? - så tidigt jag kan men brukar bli sent ändå.
13. Duschat idag? - Ja
14. Kramat någon idag? - ja
15. Pussat någon idag? - ja
16. Vad har du ätit? - potais och fisk blandannat. massa mer såklart
17. Dagens klädsel? -Jeans och tröja
18. Dagens smink? - Inget
19. Dagens sötnos? - Kungen?
20. Dagens roligaste? - Ett mail från en som vill byta min bil.
21. Har du många vänner? - Nja
22. Hur många har du kysst? - Det vet jag inte
23. Vem kramade du senast? - Doris
24. Vem pussade du senast? - Vilgot eller Doris
25. Hur många har varit otrogna med dig? Ingen tror jag
27. Har du pojk-/flickvän? - Nej
28. Vem pratade du med i telefon senast? - Malin
29. Vem fick du senast sms ifrån och blev du glad när du läste det? - Från Malin och jo jag blev väl lite glad. Hon undrade om jag var vaken och kunde ringa bara..

FAVORIT:

1. Film? - Ingen aning
32. Låt? Ingen alls
33. Mat? - Fisk
34. Dryck? -  vatten
37. Stad? - Karlstad
38. Land? Ingen aning jag har ju bara erfarenhet av Sverige och campingplatser o Danmark. Så jag får ta Sverige då men det är nog ganska bra. Vill inte flytta iaf
39. Ämne i skolan? - Ridning
40. År? 2005,2007

SENASTE:
41. Personen du tänkte på? Doris och Vilgot eftersom jag nyss skrev deras namn.
42. Personen du kysste? - Jadu... Kysste som jag tänker kysste så var det nog mitt ex. Pussade är väl kanske nånannan =)
43. Gången du spydde? - Några dagar sedan faktiskt, haha
44. Gången du grät? - Vet inte riktigt jag har mest ont i huvudet så det kanske skulle hjälpa med en urladdning
45. Pizzan du åt? - En vegitarisk som jag inte minns namnet på
46. Gången du var i göteborg? några veckor sedan
47. Gången du var i stockholm? - ett år sedan
48. Gången du var full? - i Lördas
49. Gången du var hög?  det var nog läääänge sedan!
50. Personen som såg dig gråta? - vet inte

ANTINGEN ELLER:

51. Svart eller vitt? - vitt
52. Hund eller katt? - Hund helt klart
53. Ut och festa eller hemma och mysa? Både och!
54. Tv-spel eller datorspel? - datorspel (sims-junkie)
55. Singel eller upptagen? - Upptagen egentligen
57. Lunarstorm, helgon eller playahead? - Helgon är det enda jag har men loggar typ aldrig in.
58. Ragga eller bli uppraggad? - uppraggad
59. Big Brother eller Paradise Hotel? - BB
60. Svart hår eller blondt? - Brunt har jag ju.. Men jag väljer blond då när brun inte fanns med
61. Blåa ögon eller bruna? - blåa
62. Choklad eller lakrits? - Choklad!
63. Göteborg eller stockholm? - Göteborg. Men båda har ju sina sidor..
64. Högerhänt eller vänsterhänt? - högerhänt
65. Coca-Cola eller Fanta? - Coca cola!
66. Pizza eller kebab? - pizza med pommes?
67. Randigt eller prickigt? - Prickigt
68. Älska eller älskas? - Båda
69. Leva eller dö? - leva

ANTAL:
70. Personer du älskar? - min familj och så
71. Personer du hatar? - Inte värda att ödsla energi på att räkna ens men det är inte många
72. Personer som sagt jag älskar dig? - vet inte riktigt
73. Personer du hånglat med inom en 24-timmars-period? - jag har varit på festival..
74. Glassar du ätit på en dag? - Massor säkert jag har jobbat i ett cafe
75. Festivaler du varit på/ska på detta året? - Ingen!
76. Gånger du haft minnesluckor? - Ja när jag var 12-13 och inte fattade hur mycket man INTE ska dricka
77. Piercingar har du? - Näsan och öronen 11 totalt tror jag men har ju inget isatt
78. Personer du saknar just nu? - Är för trött för att sakna
79. Gånger ditt hjärta brustit? - tre


VEM:
80. Vill du kyssa nu?
- faktiskt ingen alls
81. Ska du träffa imorgon? - Min syster och mina barn
82. Sjöng du senast för? - haha ja det var väl kareoken i Lördas... (singstar)
83. Hade du senast en MSN-konversation med? - Malin, men det var ju bara ett sms innan var det johanna
84. Spelade du tv-spel med senast? - Mins inte det, längesen
85. Vill du ta med på en romantisk resa nu? - Vet inte kan inte sällskapet ingå?
86. Vill du kasta en sten i huvudet på? - Det är ju sånt man inte ska tänka på!
87. Förtjänar att dö? - Ingen
89. Vill du sova brevid inatt? - Jag vill sova själv HELA natten

VAD:

90. Gör dig glad? - Min barn, vänner och ha roligt
91. Gör dig ledsen? - När folk ljuger och inte går att lite på
92. Vad vill du helst göra nu? - sova
93. Önskar du att du slapp göra? - hänga upp tvätten som legat i maskinen lite för länge..
94. Vill du ha nu? - kaffe
95. Önskar du dig i födelsedagspresent? - En tv!
96. Längtar du till? - Helgen
97. Tycker du om dina betyg? - Nej !
98. Ångrar du i ditt liv? - Vet inte, endel småsaker
99. Är det bästa som har hänt dig? Mina barns födelse. Och min födelse såklart!


GULLIGT.


Svettlösning.

Har kommit på en  skön lösning på mitt problem med varm laptop i knäet. Jag har flyttat ut mig på balkongen och det är väldigt behagligt just nu. Fattas bara en kompis att dricka vin med. Men nu har jag ju iaf msn! Inget vin dock men det är ju Tisdag mitt i veckan.. Inte för det gör så mycket på sommaren.
Jag har just nu en vaker utsikt av min bil som står på gatan och energiverkets skorsten som lyser långt i fjärran.

Har på några dagar nu fått ca 100 nya besökare i bloggen och det är jättekul! Men då kanske man ska skriva något intressant`? Vet inte om jag gör det men det är iaf jättekul med nya läsare! Välkomna hit!
Har tidigare fått skäll av en arg moderat som tyckte jag stavate illa men det får ni leva med. Jag skriver fort och är dålig på språk. Även Svenska.

Festning pågår!

Nu sover båda barnen. Hoppas det håller i sig hela natten.
Jag önskar att min lap top inte var så satans varm! Blir ju helt svett av att sitta med den i knäet.
Inget på tvn heller, så jag blir väl sittandes här.. Längtar verkligen till helgen nu. Ska vara barnledig Lördag till Söndag iaf och det ska bli UNDERBART. Ska se till att bli så full det går.
Snart är ju sommaren över, visst kan man partaja på vintern med men det är ju inte lika lätt. Nu är det ju underbart och festen kan förflyttas vart som helst utan att man ens behöver frysa eller släpa på jackor som försvinner eller annan dret!

Treo.

Det sägs att man lär sig att dricka öl. Det är altså inte gott till att börja med. Jag gillar inte smaken av öl. Jag har väl inte lärt mig än. Men för gillade jag inte heller brustabletter. Men nu älskar jag smaken av Treo. Redan när man klunkar i sig glasets innehåll så känns det mycket bättre.
Treo är oslagbart. Nu har det verkligen behövts med för åskan hänger i luften varje dag.

Tokigheter på Maxi del 3.



Kommer ni ihåg när jag var på Ica Maxi i Kristinehamn och hittade en kanelbulle vid ölhyllan? Nu har jag sett en vaniljbulle bland tacoschipsen på Ica Maxi i Karlstad.
Vem sprider ut dessa bullar?

Måndag förmiddag.

Har nyss käkat onyttig frukost och konstaterat att det är härligt promenadväder idag.  Hundarna ska få en rejäl tur.
Borde man inte kuna plocka kantareller nu när det har regnat så mycket men det kanske är för tidigt?

Billig bensin.

Fick det här av Malin på mailen idag och tänkte att man kan ju även lägga det på sin blogg och uppmana andra att lägga på sina bloggar. Det vore kul om det visade sig att statoil låg bakom kampanjen, haha. Men jag ska hänga på! inte tanka på preem eller OK! Spännande!

God dag,
Jag har hört,
Att bensinpriset
kan inom den närmaste
framtiden komma upp till
Sek 17,00  



Vill du, att bensinpriset sänks istället?
Det är möjligt!


Men man måste agera NU!
Man måste göra det klokt!

Förra året försökte man pressa oljebolagen, genom att inte köpa bensin på vissa dagar.
Direktörerna skrattade, för dom visste att bensinen, som inte köptes på måndagar, köptes ändå sedan på tisdagar.
Lite strul lyckades man orsaka, men någon större effekt kunde man inte se.

Någon har kommit på en idé, som kan fungera,
Om vi verkligen vill.
Läs vidare och bli en av oss!  


Bensinen kostar i dag ca.  
13,00 sek/liter
Vi känner alla till, att oljebolagen gör jättevinster.

Försök komma ihåg, när vi lät priset komma upp till 10,00 sek.
Då påstod man, att oljan håller på att ta slut.
I dag försöker man inte ens påstå,
att oljan är på väg att ta slut ? det finns mer olja i dag,
än för 35 år sedan
och då kostade bensinen 2 kr liter.   

Vi måste bli mer agressiva och visa,
att konsumenterna kan göra något.
Att kunden får ha rätt!
Det enda sättet är att slå där det gör mest ont:
Plånboken!
Det kan vi göra! 

Vi är tyvärr många som behöver bilar och vi måste köpa vår bensin,
Men vi kan påverka priset:
När vi agerar tillsammans kan vi starta ett
Priskrig!!! 

Vi föreslår:  
Att vi inte
Köper bensin
Av dom 2 största oljebolagen:
Preem
eller
OKQ8.  

Tänk!
När dom 2 största oljebolagen inte lyckas  sälja bensin längre, blir dom tvungna att sänka priset, för att få kunderna tillbaka. Detta leder till priskrig och alla andra bolag är tvunga att följa med.

Men, för att kunna nå resultat, måste vi nå hundratusentals Preem- och OKQ8- kunder. Och alla måste samarbeta.  

Vi gör såhär!
Även med företagsbilar!


Och kopiera det på eran blogg...

Jag mår inte bra.

Igår drack jag rödvin. Mår verkligen inte bra dagen efter det. Tycker inte jag var SÅ full så jag frötjänar att må såhär, men rödvin är grymt mot huvudet. Man fiser, får huvudvärk och kan ändå inte sova.
Jag har ätit, druckit kaffe och duschat men känner mig ändå DÅLIG!


Aldrig fucka upp.


Hem till gården.



Lördag.

Natten har varit lång och sömnlös. Det började med att Doris spydde ner sin säng och sig själv. Efter lakanbyte och dusch mitt i natten så la jag mig i hennes säng och försökte få oss båda att somna om. Efter någon timmas bökande så spydde hon ner allt igen och så fortsatte det ett par timmar. När jag äntligen fått henne att sova så vaknade såklart Vilgot.  När även han ätit, bytt blöja och sådär så var klockan åtta och dax att börja dagen. Altså INGEN sömn. Känner att det är för mycket flr min hjärna. Ungefär som årets värsta bakfylla. Jag tål inte vakennätter längre.

Åkte iaf med Malin till stallet sedan och hade städdag. Vi hann med en hel del med hjälp från C och S.

Så nu återstår bara resten av Lördagen?

Maggan.

Visst har hon blivit fin?





Måste hitta en egen sadel åt henne! Kan ju inte snylta på Malins i all evighet! Tyvärr är inte plånboken så fet men jag ska spana efter nån på blocket nu.. Ingen som har någon billig som dom vill kränga? Skicket är faktiskt skitsamma bara den ligger ok på hästen. Sadeln ska ju bara ridas i några månader innan hon säljs..

Tapeten i min klädkammare!



Jag gillar den!

Tapeten jag därimot INTE gillar är denna i köket:



Strukturtapet i plast och en, som ni ser på bilden FUL bård. Här ska altså målas..

JAG HAR HITTAT MIN KAMERASLADD!

NU KOMMER DET BILDER! skulle se en film som började nu klockan nio men den verkar skittråkig så nu ska jag ladda upp bilder på bilddagboken och här på bloggen! Hålltillgodo!

Är jag en tant? Jag orkar inte summera.

Tantvarning?

Tantvarning är när du...

...har pelargonior i köksfönstret
Nej jag tycker inte om "blommor" har bara gröna växter.

...tänder på män i tweedkavaj
Nej men det kan säkert vara snyggt i rätt sammanhang!


...har fler sorters flaskor i medicinskåpet än i barskåpet
Nej jag har inget barskåp heller iofs..  Treo är mer min grej!

...att dina fem år gamla byxor inte är pinsamma
Jag använder fortfarande samma byxor som jag ghorde för fem år sedan! inga problem! Inte alla såklart en del är utrensade ur garderoben. Men så himla snabb är jag inte på att rensa..

...köper Yes istället för två billigare flaskor
Grumme har jag nog köpt mest av men visst är Yes bättre än billig skit. Yes är drygt helt enkelt!

...inte kan åka bil i två timmar utan att ha med kaffetermos
Ja två timmar går nog bra men sen är det nog kris! Jag kan inte fungera utan kaffe och det är hemskt!

...håller koll på grannarna
Nej jag har nyss flyttat in här så jag har noll koll.

...hittat din favoritparfym - och den luktar mysk
Nej jag har ingen favoritparfym, eller ja ni som läst min blogg ett tag vet ju att jag har önskat mig samma parfym i typ sex år utan att få den så.. det är väl den då och den lukat inte mysk!

...slutar använda skärp
Ja det gör jag sällan men jag tycker det är snyggt! Behövs dock inte på mjukisbyxor som jag softar runt i..


...tror att det har hänt något om telefonen ringer efter 21.00
Nja.. Förmodligen är det min syster.. Och hon brukar inte vilja något speciellt.

...slutar använda stay-ups och börjar med strumpbyxor
Nej usch, använder folk stay ups på riktigt? Är inte det väldigt förlegat? Jag fattar inte hur fan dom stannar uppe! Mig funkar det inte på iaf!

 ...istället för att uppskatta att läkaren är snygg, blir irriterad över att han är så ung
Nej det beror väl på om det är gyndoktorn eller nån som ska kolla blodtrycket.

...skrattar åt tonåringarnas stil och musik för att sedan haka på trenderna när de är över
Ja det är jag i ett nötskal! Jag hakar ALLTID på trenderna när de är över! Jag behöver ett år på mig för att smälta alla nya grejer. Men sen när jag har sett det nog mycket så brukar jag falla för trycket.. Då har ju såklart nya trender kommit så jag är lite efter som vanligt igen..

...börjar prata med dig själv
Kanske inte pratar men tänker?

...får en klapp på kinden istället för baken av äkta hälften när du kommer hem från jobbet
Nja nu har ju inte jag någon äkta hälft men..

...slätar ut julklappspapper för att använda nästa år
Nej men det vore ju bara bra för miljön!

...går till affären, med den fula miljövänliga tygpåsen utan att skämmas
Haha nej jag har ingen tygpåse men jag skulle vara STOLT om jag hade en! Är doxk för snål och lat för att köpa en. Men dom är skitsnygga! och BRA FÖR MILJÖN!


...sminkar dig endast vid speciella tillfällen
Ja typ bara om jag ska gå ut på krogen.

...köper trisslotter istället för godis och en tidning
Köper ofta godis, lotter är sällan nästan aldrig!, kanske en gång vartredje år?

...matchar diskborsten och disktrasan
Nej.

...gör av med mer pengar på vardagar än helger
Ja det är nog ingen skillnad!

...drömmer dig bort med hjälp av frökataloger
HAHA nej. =) Men det lät ju bara gulligt!

...tar ICA:s gratis års almanackor
Det har hänt! Är jag en tant nu?

 ...har speciell börs för småmynt
Nej men en spargris..

 ...kan recept utantill
Ja jag går aldrig efter recept, om jag inte ska baka då vilket sällan händer.

...tycker att översta lagret i Alladin asken bör ätas upp först, innan du börjar på nästa lager
Nej men om man är sambo så¨kan man ta ett varsitt lager och sen ha byteshandel på sina favvos haha.

...efter kalas diskas det innan du lägger dig
Ja helst..

...köper bindor på apoteket
Nej, gör tanter det?

... har börjat oroa dig för att du är tant och googlar om saken
Haha nej jag känner mig helt bekväm med att jag är en ensam tant!

------------------------------------------------------------

Ja då är det dags att börja summera, det finns totalt 30 påståenden, så här kan du kontrollera var på linan du själv befinner dig.

Räkna ihop hur många positiva och negativa svar du har, dvs hur många tantvarningar och INTE tantvarningar som du har...

Om du har fler än 15 positiva, dvs tantvarningar får du börja se upp, du har utan tvekan börjat din vandring in i tantträsket! Men fortsatt finns det än återvändo!

Om mer än 2/3 delar är sanna, dvs om minst 20 påstående är sanna är du en ÄKTA go TANT!! Finns ingen återvändo, bara gilla läget, dvs le och se glad ut och inse det faktum att du är en TANT!...

Och har du 15 eller färre negativa, dvs osanna, kan du vara lugn, men ju närmare du är den där magiska gränsen på 15, desto mer får du se upp, utan lilla minsta kan du vara där...

Om du har färre än 5 negativa, dvs osanna, kan du lugnt pusta ut, det är LÅNG tid kvar innan du ens behöver oroa dig!


Målat och klart!

Nu har jag äntligen målat klart i vardagsrummet. Fattades färg till sista väggen och har gjort det i typ tre veckor men idag fick jag tummen ur. (fredagskväll)
För er som inte vet så har jag målat i en mörkbrun färg som heter kakao. (köpt på rusta) 129sek per burk och det gick åt fyra burkar.
Jag har strukturtapet så det blev rätt snyggt om jag får säga det själv. Färgen blev lite mörkare än på bilden, pricis som jag ville ha det! nöjd.
Nu är det bara hallen, köket och mitt sovrum kvar då.. Men det får vänta lite.



Ikväll ska jag se the ring 2 om jag är vaken så sent. Den börjar halv 12. Jäkligt dum tid! Hoppas den är bra då om jag ska vara vaken halva natten. Såg ettan på bio och blev livrädd men det blir jag alltid när jag kollar på skräckfilmer på bio. Törs knappt gå ut och kissa.

Vad fan har hon på sig?!


Jag lever.

Jag är bara så jäkla upptagen så jag hinner inte blogga. (Eller inte). (Förmodligen inte).
Veckan har flytit på i trevlig takt. Johanna har ridit lite på Maggan och det såg jättefint ut även i galoppen!
På Onsdagkvällen var jag nere på Rixfm festival med Malin och hennes sambo. Det var en mycket trevlig kväll och vi var hemma innan 12, dagen efter konstaterade jag att det är en perfekt hemgångstid! Man slipper vara seg hela dagen efter och kan agera fullt normalt. Perfekt!
 
Jag har såklart bilder som jag inte får in i datorn men jag ska ta ett ordentligt ryck och leda ubs-sladd tills den kommer fram!

Den här dagen är minst sagt segstartad och det beror nog på att lägenheten var FULL i myggjävlar i natt. Alla har myggbett från top till tå, inklusive stackars Vilgot som inte ens kan klia på sina.
Nu längtar jag efter vintern faktiskt! Sommaren förstör min nattsömn med svettiga tecken och mygg!

Bert på Tradera.

Just nu har Bert Karlsson flera auktioner ute på tradera. Blandannat Carolas guldskiva. Just nu är högsta budet på 70 000 sek.

118100

Jag gick på det här med att "mobilgoogla" sig själv och skickade ett sms till 118 100 och ställde frågan "Vem är Saraseal?"

Fick svar efter ett par minuter:
Saraseal.blogg.se är skriven av Sara Josefine som är 24 år. Sara är en ung mamma som vet vad hon vill här i livet och är en väldigt envis person. 118100 avundas hennes barn som kommer få en sån underbar mamma som Sara. Ett av Saras största intressen är hästar och ridning.. Och hennes motto i livet är "Livet skall levas inte överlevas" Sara är söt!

Vilket roligt jobb att jobba på 118 100. Sitta och goolga (eller altavista som jag envist håller fast vid!
Jävligt gulligt skrivet iaf hörrni!



Ni får en tårta för det!

(om ni vill prova att skicka ett sms till 118 100 så är det bara att ställa en fråga vilken man vill. Men smset kostar 12sek + operatöravgift.)

Uppmaning.

Rädda sälarna. Bli östersjöfadder.  Dessutom får du en plyschsäl att gosa med!


Labila jävlar.

En del personer verkar verkligen ha behov av att klanka ner och predika för andra när dom mår dåligt. Men det är så satans jobbigt att sitta i kläm. Om man är så irreterad på omvärlden så man inte kan låta bli att ge närstående pikar och taskiga kommentarer så kan man hålla sig lite för sig själv tills det dåliga humöret gått över. Det är skitjobbigt med humörmänniskor.  Alla måste inte veta vad man tycker och tänker.

Vill ni veta vad jag ska göra idag?

Vi gick upp klockan halv sex så vi är rätt sega (jag och barnen för er som inte hänger med på vad vi är)

Dagens innehåll:

 

  • Rastat hundar
     
  • Äta onyttig frukost av det vitaste brödet och den fetaste hushållsosten. Kaffe
  • Softa i soffan.
  • Surfa runt på datorn.
  • Kolla på nyheterna och bli rädd för olika saker som vulkanutbrott, jordens undergång mm.
  • Klä på oss anständiga och rena kläder.
  • Åka till stallet.
  • Ligga på stranden. (springa efter Doris och sitta resterande tid i skuggan med Vilgot)
  • Fika
  • Åka till BVC som förstör min sköna dag, hatar att ha tid att passa
  • Gå "långturen" med vovvarna
  • Åka hem och laga smarrig mat.
  • Titta på tv och somna i soffan om jag får för barnen.

Hamburgare minus burgare.

Idaf fikade jag glass på Mac D med min dotter. Den ena glassen tappade jag i golvet och killen i kassan sa genast att han gör en ny. Pinsam och generad som jag är så sa jag NEJ NEJ det går bra ändå, men golvet blev lite kladdigt. (jag tog alltså upp glassen och nöjde mig med det som var kvar) Ungefär som när man ramlar och får skitont men ändå reser sig upp som om ingenting har hänt. Under tiden vi satt där och mumsade så hörde jag en beställning som togs in i drive inen. Det var en hel bil full med människor som betällde big mac menyn och alla skulle ha hamburgaren utan kött. Personalen reagerade som det vore den mest naturliga saken i världen. Jag äter själv inte kött så jag förstår om man vill skippa köttet men att beställa en hamburgare utan kött har jag aldrig hört att man gör. Det finns ju faktiskt en vegburgare om man nu inte heller äter fågel eller fisk.
Dom fick altså bröd, ost, dressing och sallad. Löken valde dom oxå bort.
Så kan det vara..


Varför inte bara skaffa hjälp när man kan?

Charlotte Perrelli har tydligen kolappsat. Hon säger själv att hon vill vara mamma på traditionellt vis. Ta hand om barnen själv och allt hushållsarbete, matlagning disk, tvätt, stryka (vem fan orkar stryka?)
Hennes man är ju så Italiensk och slutar sent på kvällen (dvs. träffar aldrig sina barn)
Nu har hon altså gått in i den där väggen. Men lite får hon skylla sig själv. Varför tror en del att man är duktig om man bränner ut sig? Hon har förmodligen råd att anställa städhjälp, hemkörning av bra mat, nanny.
Nu ska hon skilja sig oxå. Konstigt att äktenskap inte håller om man bara träffas en gång i månaden för att producera barn?
Hade jag haft pengar så hade jag utan att tveka haft både städ och tvätthjälp. Någon som långrastade hundarna varje dag och tankade min bil. Hemkörd mat eller en egen kock.
Inga problem att gå till gymmet och ta hand om sig själv och barnen då. Har inte Charlotte tänkt på det istället för att vara så satans duktig, tycker mer hennes taktik känns som idioti.


samman.

Vad heter du?: Sara Josefine.
Ålder: 24.
Längd: 170
Vikt: Jag har faktiskt inte vägt mig på ett tag men jag tror att jag har gått upp i vikt. kan inte ha alla byxor längre.
Hårfärg: Ljusbrunt
Ögonfärg: Blågråa
Beroende av: Kaffe. Verkligen beroende. Mår fysiskt dåligt utan kaffe.
Hur mycket smink använder du dagligen?: Nej nästan aldrig
Vad har du ätit idag?: Risgrynsgröt, plommon, glass, nougat, lagad mat (pasta och kyckling i gräddsås.)
Dagens klädsel: Skitfula mjukisshorts, tshirt
Glädje just nu?: Snart lösa ett korsord.
Irritation just nu?: Borde ha städat idag men hann verkligen inte.
Senaste låt du hörde?: På tv, American Idol
Senaste inköp?: Nougat.
Vilka hårfärger har du haft?: Brunt, svart, rött, blont,
Brukar du äta frukost?: Nej
Vad gör du om helgerna?: Äter skräpmat.
Gillar du att få uppmärksamhet?: Ja av personer i min närhet men kanske inte direkt att jag gillar att vara med på lokal-tv. Backade ur en interjuv från VF förra veckan
Din största talang?: Jag har ingen såndär varabästpågrej
Husdjur: Hundar.
Hur är ditt hår?: Smutsigt och torrt
Brukar du bädda sängen?:Nej
Har du mest skivor eller filmer?: Filmer.
Favoritaffär?: Ica? haha
Vad har du på väggarna?: Mörkbrun färg
Hur gammal var/kommer du vara när du flyttar hemifrån?: 15 år
Hur många timmar sover du per natt?:5
Beskriv dig själv med tre ord?: Hungrig, trött och kaffesugen
Vem betyder mest för dig?: Min familj.
Föredrar du att vara singel?: Nej jag trivs bäst när jag inte är ensam. Men jag kan ju intala mig att jag ÄLSKAR att vara singel. Men man ska ju inte vara tillsammans bara för att slippa vara ensam...?
Är du singel?: Ja
Senaste hångel?: Hångel? Det minns jag inte ens!
Är du nöjd med dig själv?: Nej, jag har för mycket att ta tag i men sen kanske.
Hur mår du just nu?: Bra men jag är trött.
Senaste program du såg på?: Nyheterna
Senaste film?:  Guldkompassen
Vad var det senaste du sa?: Hejdå
Hur ofta tvättar du ansiktet?: På morgonen och kvällen
Vem vet mest om dig?: Ingen egentligen.
Vad har du i ditt fönster?: I mitt sovrumm har jag växter, men det har jag i alla fönster.
Vem var den senaste personen du umgicks med?: Malin. om man inte räknar barnen då
Hur dags gick du och la dig igår?: klockan tio och jag konstaterade att det var jätteskönt att somna så tidigt ändå är jag så jävla dum att jag är uppe än!
Och klev upp?: halv nio
Vad behöver du mest just nu?: sova
Har du fler kort på dig själv än dina vänner? nej
Har du bra minne?: nej
För eller emot plastikoperationer?: nej
Vad ska du göra ikväll?: sova
Svårt eller lätt för att sitta still?: hur lätt som helst
Brukar du se ner på andra människor?: Ja
Är du enkelspårig?: Nej jag byter linje på livet rätt ofta. Kanske därför jag inte är bäst på någonting
Hur vill du avsluta det här?: Sov gott

Hoppas att detta kan muntra upp.


Hejhej.

Jag har ju massa inestående inlägg här i bloggen men jag måste hitta sladden till telefonen så jag kan lägga in bilder. Sladden till kameran behöver ju oxå letas upp så man kan uppdatera bilddagboken lite! Vi har ju varit på Liseberg jag och barnen och lite andra saker.

Nu har sommaren kommit tillbaka och jag hade ju ställt in mig på långbyxor och långärmade tröjor. Så nu ska man leta upp shotsen igen, är lite kluven. För ju iaf nytta av min nya picknikfilt då.

Dagen har inte riktigt börjat för oss här hemma, det är mitt fel för jag skulle koka risgrynsgröt till frukost. Läste bara de översta raderna på paketet och missade då att det ska kokas en omgång till med mjölk i nästan en timma. Så frukosten är nog på andra koket och en aning försenad. Doris frågade om vi inte kan köpa pizza istället.
Snart är det ju dax för lunch.
Doris säger så mycket roligt egentligen skulle man skriva ner det. Igår hade jag fisit och hon kom in i rummet och sa "det luktar prutt är det pappa eller?" Han var ju inte ens hos oss.
Dagen innan konstaterade hon att hon inte har någon snopp som Vilgot har. "Kan vi åka till affären mamma och köpa en snopp åt mig?"
Försökte förklara att hon hade något annat istället.

RSS 2.0