Kvällsfundering.

När jag var på Maxi idag så köpte jag Julmust, lika bra att köpa innan det försvinner ett helt år tänkte jag, jag gillar julmust!
Men så nu när jag hällde upp ett glas slog det mig, snart är det ju dax för Jesus att dö och återuppstå, då får man ju dricka Påskmust!

Är det egentligen den minsta lilla skillnad på Påskmust och Julmust? Vi har haft Julmust på Påskmiddagen, dom sålde ut skitbilligt vit påsk på Pekås.


Åååå vad skönt!!

Nu börjar helgen! Det var nog det enda jag hade att säga.


Hur tråkigt går det?

Vet ni hur tråkigt jag har? Hur tråkigt går det att bli? Jag har gått så långt att jag sökt efter veckans varor på Icas hemsida. Finns det fler som gör det? Nej nu vill jag bara att klockan ska bli kväll så jag kan åka till Maxi och handla och sen till stallet...
Jag ska måla om hallbyrån men det lutar åt att vänta med det tills mamma kommer på besök.. hon kan måla kanske.. smart!

Trött.

Nu kom jag på hur jag ska få tiden att gå, jag ska sova! Fasiken vad trött jag blev efter två smörgåsar. Nu ska jag bara övertala barnen om att sova is the shit en Lördagseftermiddag, men visst är helgerna till för vila?

Väntar.

Då sitter man och väntar då, på att köparen till min Maggie ska bestäma sig, sen ska jag ladda om för en ny spekulant och visning imorgon eller om man ska boka vetrinärbesiktning. Vänta är inte min grej! Hur får man tiden att gå? Både Doris och jag är mätta av godis så middag vill man inte ställa sig med nu, dessutom funderar jag på att släppa loss ordentligt och köpa pizza ikväll, allt för att slippa disk och ansträngning. Men först ska vi ta in hästarna.. Sen börjar kvällen och slappandet! Skulle behöva handla oxå.. Känner mig inte så sugen på det heller..

Kvällsfundering.

När vi ringer till varandra så presenterar vi oss ju och sen frågar, vad gör du?!  I engelsspråkiga länder, då främst USA säger dom ju "Hur är det?" Men sen lyssnar dom inte direkt på svaret om de ens får något. Men det gör väl vi på frågan vad gör du? Vi kräver att få veta svaret! Vi kanske inte är så bleka och mesiga i Sverige ändå?

Leonardo DiCaprio.

Ikväll går filmen som fick mig att vilja bli herionist när jag gick i femman, Basketball diaries. Kanske inte bli men iaf dejta en.. Uhh så snygg jag tyckte han var, haha.  Filmen går på nian klockan nio iaf om nån nu inte har sett den.

Duktiga vi.

Har vi verkligen varit, så nu förtjänar man iaf en timmas datatid, mat och kaffe på det.

Resten av dagen vet jag inte hur jag ska lägga upp faktiskt, ska ta in hästarna och det är ju inte så jobbigt i sig men projektet runt om kring känns tråkigt. Imorgon står det oxå lite på schemat som avslutas i stallet men SEN ska det bli lungt och skönt! =).
Pappa kommer hem från begravningen sent Lördagkväll så förmodligen åker vi och våldgästar dom på Söndag, lite lagomt det. Ska se till att få stallet gjort innan så kan man verkligen koppla av sen.

Nu ska jag surfa lite till sen ska jag klä på mig, fick saneras efter förmiddagens arbetspass.

Skräll.

Klockan har inte ens slagit halv nio och jag är redo att möta natten om jag nu skulle vilja det, barnen sover, hunden är rastad, magen är mätt, tänderna är borstade, disken är diskad, plocket är plockat, sängen är uppbäddat, lamporna är nedsläckta, dörren är låst, hunden är utfodrad, sömntabletten är svald, tv är avstängd, bloggen snart uppdaterad. 
Kanske har jag efter mer än ett år fått lite grepp om tvåbarnsmamma livet? Bättre sent än aldrig? Äntligen sover båda barnen som små änglar klockan sju senast halv åtta. Helt plötsligt finns det massor av tid!

Imorgon ska kiddsen till dagis och Malin och jag ska köra skräp, vi hade planerat just denna dagen LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNGT tillbaka, så nu jävlar ska det bli av!!!

Utmanad.

Jag har blivit utmanad av tvillingdöttrar

Regler:

1.Länka till den som taggat dig
2.Berätta sju personliga sanningar om dig själv
3.Tagga sju personer i slutet av ditt inlägg
4.Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de uppmärksammar att de blivit utmanade.

  1. Jag är väldigt morgontrött och nattuggla, skulle helst sova till minst tio varje dag om jag fick, trodde man växte ifrån sånt men inte jag.
  2. Jag är livrädd för att dö, men det går upp och ner i persoder hur mycket jag tänker på det.
  3. Jag har åldersnoja och har haft det sen jag fyllde 15 typ.
  4. Jag har aldrig flygit, vill göra det nångång men man vet ju aldrig om det kraschar och jag vill ju som sagt INTE dö.
  5. Jag har aldrig gjort en enda läxa mellan årskurs 1-9, i gymnasiet gjorde jag ett par iaf.. Men det gick ju bra ändå.
  6. Jag har dåligt minne sen jag fick barn, glömmer ofta bort läkartider, personer jag lovat ringa osv. Sjukt pinsamt!
  7. Jag Älskar fiskbullar och kan äta dom direkt ur burken! =)



Kött eller?

Jag har tillbringat en kvart (kanske lite överdrift) i frysen med att klura ut om det är köttbullar jag frysit in i potionspåsar eller vegitariska köttbullar. Tanken har slagit mig förr, varför ska det vara pricis som kött!? Då kan man ju lika gära äta kött då?
Visst en del kanske är vegitarianer för miljöns skull, men dom flesta har ju inte tänkt så långt.
Jag äter inte kött men inte av några moraliska aspekter, jag har bara inte lust. Andra får äta hur mycket kött dom vill, när dom vill. Då blir det mer fiskbullar kvar till mig! Kanske äter jag kött en dag som aldrig för, vem vet, men det är skitsamma egentligen, tycker bara att det är konstigt att en köttbulle gjort då broccoli ska smaka kött? Hur naturligt är det?

Jag tänker positivt.

Min internetdosa är borta och jag har letat ÖVERALLT! Nu ger jag upp, men jag försöker se den ljusa sidan, tre saker har kommit fram som jag trott var spårlöst borta..  En ny internetdosa kostar 200kr, men se allt jag fick för detta?

  • Min Agenda, behöver bara köpa nytt innehåll för 2009
  • Doris glassögon, (det ena paret som är borta, köpte två sist)
  • Min hemtelefon!!

Nej fy.

Åhh jag orkar inte ens förklara, men jag tänker inte sitta och vara ledsen för att en annan person är jävligt dum i huvudet. Vi har ju gått igenom detta hundra gånger innan. Jag håller mig till plan B ikväll, ät en smörgås och tänk på något annat =) Imorgon börjar nya tag, eller nåt. Onsdag är det iaf.
Det har faktiskt inte gått alls bra med min träning på en hel vecka nu, har inte återhämtat mig efter magsjukan, eller ju det har jag ju såklart men jag har inte kommit igång. Och min kosthållning gick åt helvete i Söndas.. Men nu imorgon ska jag på det igen då! Man får ju inte lägga sig ner och ge upp här i livet... Haha

Äntligen!

Är min dator räddad!! Tack vara en kommentar här på bloggen, tack så mycket! Du har räddat min dator, mitt liv. haha

Dåligt med bloggande.

Jag har virus på datorn så jag drar mig för att blogga nu, det tar typ 15 minuter att göra ett inlägg som annars skulle ta två minuter på sin höjd, så nu vet ni varför...

Blod svett och tårar.

kan verkligen beskriva min helg, svetten bestod av att jag gick fram och tillbaka till ridhuset med Maggan (6km) och av nån korkad anledning så var jag varmkädd för nordpolen, blodet bestod av att på vägen hem så kom det en galen bilförare och körde aldeles för fort på blankis sladdade och skrämde slag på maggan som sprang på min häl på vägen ner i diket, det gjorde SÅ JÄVLA ONT så det kom faktisk ett par tårar, men dom slutade ganska fort när jag insåg hur patetisk jag var och övergick till ilska över folk som inte har trafikvett. Det är halt ute för fan! Då kan man inte köra i 110 på 50 väg!


Kille Stockholm

Kille säger:

söker du kille?


Du har precis skickat en vibb.


Kille säger:

har du cam?

sälen blinkar:

Spela upp "Checking out the News"i

sälen blinkar:

Spela upp "I See You"


 Kille inbjuder dig att starta videoöverföring (med webbkamera). Vill du Acceptera (Alt+C) eller Tacka nej (Alt+D) till denna inbjudan?


 Du har tackat nej till inbjudan att starta videoöverföring (med webbkamera).


Han ger inte upp så nu tänker jag istället trackasera honom med binkningar.
Vill du vara med?


Här ska jag köpa mig ett hus!

http://www.e24.se/branscher/verkstadsindustri/artikel_1026505.e24

ÅÅÅÅåååå.

Vad glad jag är att provridningen på Maggan idag gick så bra! Hon ska prova henne igen på Måndag och även om hon inte köper henne så är det ändå så SKÖNT att veta att man inte helt är ute och cyklar med priset och resultatet. Duktig att rida var hon med så jag tror dom skulle passa skitbra!


Godmorgon.

Postade det här inlägget klockan nio men det hade tydligen inte kommit iväg så jag postar det nu då..

Somnade efter klockan tre, gick upp klockan sex för att åka ut i stormen och släppa ut hästarna. Doris var medvetslös och och fortsatte sova i bilen så det var ju smidigt. Hunden var oxå rätt seg att komma och ta på såg kopplet. Men nu har vi käkat frukost och sett på ett galet barnprogram på fyran. Snart börjar nyhetsmorgon.  Då ska dom bla. visa hur Zlatans nya motorcykel ser  ut, han har tydligen ställt ut den på MC mässan som är i helgen.

Kanske jag ska somna om ifall det går, det finns ingen att prata med på msn, den enda som är inloggad är min pappas fru men det vet hon förmodligen inte om. Hon fick datorn i ofrivillig julklapp av min datatokiga far. Jag har visat henne shoppingsidor och annat kul men intresset har änu inte lossnat...

Idag ska det komma en tjej och provrida Maggan, typiskt att det ska blåsa storm! Det kommer ju gå åt helvete.

Morotsfis

Fiser man mycket av morötter? Jag har ätit extremt mycket morötter mot vad jag i vanliga fall gör. Doris frågade om det luktar bajs i soffan. Nää en prutt var det nog konstaterade hon sen. Kanske det finns någon annan grönsak jag kan äta?

Kvällens frisyrer.




MerMerMer om Mig!

Namn: Sara Josefine

Födelsedag: 7 December

Stad: Karlstad.

Favoritmat: Jag älskar fisk!

Drink: Vatten, Cola light, rödvin och goda drinkar på sommaren, är inte så mycket för varken öl eller cider och defenetivt INTE vitt vin

Film: Vi hade iaf tur med vädret är en jävligt rolig film, har änu inte sett tvåan men jag tror att jag kommer gilla den med! Bästa barnfilm är Resan till Melonia!

Hobby: Hästar.

Favorit musik/artist: Jag har ingen speciell, musik är underbart vid rätt tillfällen i andra är tystnaden bäst.

Favoritlag: Vart är vårat lag idag?

Utrustning: På mig, mitt headset som jag lyssnar på musik i!

Favoritnattklubb: Haha i värmland har vi inte så många nattklubbar, krogarna stänger två!

Favoritwebb: http://www.svt.se/ http://www.blogg.se/ http://www.facebook.se/

Dold talang: Kan vicka på öronen

Bästa läxan livet lärt dig: Man överlever och går vidare och allt blir bra igen, sen börjar det om =)

Det visste du inte om mig: När jag var nio år satt jag i polisförhör med min bästa kompis efter att vi gjort stöldturne på Maxi. (Vi skulle öva oss för att gå vidare på en annan butik, troferna samlade vi på ett speciellt ställe) Vi blev LIVRÄDDA av förhöret så det funkade för att stoppa våran kriminella bana!


Till Alla Bolibompafans.

http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=95215

Värmläningarna är inte så intresserade av att åka kollektivt. Enligt försäkringskassan.

NEJ MEN SÅ JÄVLA KONSTIGT.
För det första är Karlstad den ENDA staden i hela Värmland som kollektivtrafiken går hyffsat bra tidet.
För det andra så är det sjukt dyrt att åka buss!! Även i Karlstad. Det är tom billigare att åka från ena sidan av Göteborg till den andra sidan än vad det är för mig att åka in till stan här i Karlstad. Jag har 5 km till stan! Det är betydligt billigare att ta bilen! Så ska det väl inte vara om man ska bli intresserad av att åka buss? Jag skulle gärna ta bussen mer men jag tjänar på att ta bilen!


Olika skratt.

När man pratar IRL så har man ju oftast bara ett skratt, som kommer spontant.
Men chattar man med nån så kan man ju variera det hela litegrann.
Tex;
Haha,  vanligt skratt
Hehe,  lite råare, passar till något busigt, kriminellt man gjort eller snuskigt
Hihi, om något sött eller barnsligt
Hoho,  Lite berusat skratt
Höhö, extra lokalt skratt

 Jag vet inte varför jag funderar på det men tanken slog mig att även språket på sms eller internet har mångfalld som det påstås att man förlorar om man inte pratar direkt med personen.

Fredagkväll!

Gött det! Har unnat mig en liten creme bonjour kantarell ost att doppa mina morötter i och 2 liter cola, så nu ska jag klara mig! Osten kan jag verkligen rekommendera, säkert underbar till pasta.. Men så ska jag inte tänka morot som är så gott! Har snart ätit två kg på tre dagar. Colan behöver jag inte recensera för den vet ni väl hur den smakar.
Doris ville gärna ha pizza och det brukar vi äta när vi är ensamna på fredagskvällen, men eftersom jag håller igen så köpte jag en Billys pan pizza till henne och hon blev lika tacksamt överlycklig, hehe. Får passa på sålänge det går! Om några år går hon väl inte på den lätta längre!

Jag gör det sen.

Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen. Jag gör det sen.  Det är mycket jag ska göra sen.

Pärlor på muttan.

Familjeliv är så sjukt roligt ibland! Jag tar bort användarnamnet, sist jag kopierade från en tråd fick jag arga men söta mail.

Kopierat från en tråd:

KLICK: 55Jag tänkte sy fast pärlor på muttan Idag 13:18 | ID: 40626288Anmäl inlägget
Citera inlägget Svara på inlägget mrs Elliott MedlemOnline
Alltså i mutt håret.Snygga glaspärlor i ett vackert mönster.Någon som har gjort det?
Hur ska man gå tillväga?   1 Idag 13:25 | ID: 40626515Anmäl inlägget
Citera inläggetSvara på inlägget MedlemOnline
sy fast pärlor på "mutthåret" haha,,,kan man göra det alltså? Aldrig hört talas om. Googla kanske.

Varannan helg.

Nu har jag den där jävla känslan i kroppen igen, förut kom den redan när jag vaknade på torsdagen men nu slog den inte till förens Fredag. Det är svårt att sätta ord på men det är ångest som kryper på och jag vet nog varför, för det kommer bara innan varannan helg, när Vilgot ska åka till sin pappa.
Egentligen tycker jag det är skönt att vara bebisledig men dom här timmarna innan han ska åka, eller dagarna.. Är skitjobbiga! Får fokusera på annat, ett tag åkte jag omkring timmarna innan, hälsade på folk, handlade osv. så att jag slapp känna det här men nu är det mycket bättre! Det är orutin antar jag, att först vara med sitt barn varje minut i nästan ett år och den lämna bort det varannan helg.


Har bokat in badhusbesök med Doris iaf! Så lite ska vi få gort även denna helg.


God morgon.

Sovit gott men som vanligt ett par timmar för lite, men ikväll ska det tas igen! Idag står lite mer på schemat. Nu ska vi först iväg till dagis för "riktiga" dagistid då jag ska på möten halva dagen.,
Aja nu ska jag sätta fart!

Jag har bestämt.

mig för att svara på kommentarer direkt i efter frågan, om det nu är en fråga.. Altså i min egna blogg... Så om ni undrar varför jag är dryg och inte svarar hos er så är det för att jag svarar här =). Men ändå kommer jag ju såklart in till er och kikar!

Min syster om 20 år.


Ett ord.

1. Var är din mobiltelefon?
Sängen.

2. Var är din äkta hälft?
Singel

3. Ditt hår?
Flätat

4. Din mamma?
Mamma

5. Din pappa?
Pappa

6. Det bästa du vet?
Kärlek

7. Din dröm inatt?
Märklig

8. Din dröm/ditt mål?
Lycka

9. Rummet du är i?

Mysigt

10. Din hobby?
Hästar

11. Din skräck?
Död

12. Var vill du vara om 6 år?
Hemma

13. Var var du igår kväll?
Hemma

14. Vad du inte är?
Smal

15. En sak du önskar dig?
Sommar

16. Var du växte upp?
Kristinehamn

19. Det sista du gjorde?

Nattade

20. Dina kläder?
Pyamas

21. Din TV?
Ärvd

22. Ditt/dina husdjur?
Hund

23. Din dator?
Online

24. Ditt humör?
Kissnödig

25. Saknar någon?
Nej

26. Din bil?
Parkerad

27. Något du inte har på dig?
Strumpor

28. Favoritaffär?
Ica Maxi

29. Din sommar?
Snart

30. Älskar någon?
Ja

31. Favoritfärg?
Vit

32. När skrattade du senast?
Förut

33. När grät du senast?
Osäker

Nemän.

Imorgon är det fredag, helg snart igen altså. Knappt man hinner med! Ingen solning hann jag med idag heller, hoppas på helgen..
Barnen sover sen en halvtimma tillbaka, tidigt! Men dom behövde nog det, speciellt den lilla som är jättetrött av dagis. Jag ligger faktiskt oxå i sängen, med en stor kopp te och en morot... ska upp ur sängen vid tio och rasta vovven men tills dess ska jag nog stanna här... Eventuellt en kisspaus eller två.. Men det vore gott att somna nu med! När helgen väl kommer och jag inte ska gå ut så har jag en förmåga att tvärdecka klockan nio fast jag på vardagarna ALDRIG kan somna tidigare än två.. Märkligt det där, borde ju vara tvärt om!

Banken idag.

Antingen drar jag pår mig lite smink och lägger mig på rygg för att komma i jeansen eller så sattsar jag på en rånaroutfit och tar barnken med storm? Jag har en kvart till att fundera på detta...

Måste hitta min kamera idag! Den går att filma med och nu har jag lovat att filma Maggans gångarter till helgen... Typiskt att det är isgata överallt, överväger att gå till ridhuset med henne men även vägen dit är ju isgata!

Lyssnar på min favvokanal nu och ska dricka upp kaffet innan det drar igång!


Byt frisyr.



Vad sägs? Jag håller på att spara ut håret så det blir det inget med men det var kul att prova!

Prova du med på;
http://www.taaz.com/
Man kan lägga till smink och hår, (jag var helt osminkad på min bild).

Vek.

Jag kan inte kalla mig annat eftersom jag idag har träningsvärk i magen efter att jag spydde igår! En skandal för min träningsvision.

Lillördag.

Nu är morötterna slut. Themuggarna står i diskmaskinen, vatten känns inget roligt, kaffe är det för sent för. Lite soppa? Det är jag nog för mätt för! Vilket dilemma, fan vad tråkigt det är ibland!
Kanske ska passa på att avsluta kvällen tidigt för en gångs skull!

Jag äter morötter på kvällarna istället för chips... KUL

Morot (Daucus carota subsp. sativus) är en underart till vildmorot (supsp. carota). Den förekommer inte vildväxande utan har uppstått i kultur i Afghanistan.

Morot är populär rotfrukt och gammal kulturväxt. Morötter är vanligen orangefärgade, även om vita, gula, röda, blå och lila varianter också förekommer. Till formen kan morötterna vara koniska, cylindriska eller runda (karottmorötter). Den orange färgen kommer av ämnet karoten. Morötter innehåller relativt mycket betakaroten, som är ett förstadium till A-vitamin.

Moroten är en tvåårig ört som kan blir nästan en meter hög. Den blommar i juli-augusti med vita blommor under andra året och hela plantan dör efter frösättningen. Morötter skördas vanligen på hösten år ett för att användas som livsmedel, därför är det många som inte tänker på att den är tvåårig. Odling kan ske i hela Sverige.

Morötter kan ätas antingen hela, tärnade, rivna eller pressas till morotsjuice i sin råa form. De kan också ingå i sallader, soppor och stuvningar eller ätas kokta som en egen rätt. Ett populärt bakverk är den mjuka morotskakan, och på många julbord är morotslådan ett måste. Blasten kan också ätas, men används tämligen sällan.

Rivna morötter kan med fördel blandas in i pannkaksmet och deg till matbröd.

I slutet av åttiotalet dök minimorötterna eller babymorötterna upp. Det är skalade morötter som har skurits i formar och därmed ser likadana ut. Sådana morötter är i allmänhet bara ett par centimeter långa, och säljs till exempel på snabbmatsrestauranger som ett nyttigare alternativ till pommes frites. Minimorötter är även en vanlig ingrediens i pickles.

Morötter skärs ibland i tunna stavar, morotsstavar, och serveras som tilltugg tillsammans med gräddfilsdipp som ett alternativ till potatischips.

Morötter skurna på tvären i tunna skivor kallas ibland morotslantar eftersom skivorna kan liknas vid mynt.

Söt morotssylt är så gott som okänt i Sverige, men är vanligt på sina håll, exempelvis i Storbritannien.

Utanför matlagningen har moroten också användning som djurfoder. En vanlig vanföreställning i populärkulturen är att man kan locka en åsna att gå framåt om man hänger en morot på en stång framför djuret. Ett annat sätt är att driva på åsnan med en piska, och "morot och piska" har blivit ett talesätt för olika slags drivkrafter i all mänsklig verksamhet. Ursprunget för detta talesätt har angivits vara Winston Churchills uttalande vid en presskonferens den 25 maj 1943: We shall continue to operate on the Italian donkey at both ends, with a carrot and with a stick.[1] Men talesättet går åtminstone tillbaks till 1870-talet.[2]


Kanske över nu.

Bäbis (min hund) är lite ledsen oxå, vi kollade på uppdrag granskning igår om importerade hundar från spanien som behandlades jätteilla för att puckade svenskar tror att dom räddar hundar.. Bebis satt med huvudet på sne och pep ledset hela programet så jag undrar om han inte är lite deppig idag, kanske inte ska låta honom se sånt där elände?

Nu mår jag inte så illa längre men känner mig väldigt matt och trött. Dagens planer med effektiv tid gick åt skogen men lite han jag med mellan spyorna.
Idag får sakerna vara som dom är... Ska ligga i soffan nu ett tag och hoppas att inte barnen river lägenheten =).
Har fått i mig lite soppa oxå och då är det väl på bättringsvägen?

Typiskt. Hur länge är man magsjuk?

Vad hade jag väntat mig när båda barnen varit magsjuka på följd, självklart skulle jag oxå drabbas. Kunde inte sova inatt för jag mådde illa i morse när jag klev upp kunde jag inte hålla tillbaka mer och sen dess har jag spytt med jämna intervaller, men jag har ingen feber. Hur länge brukar det hålla i sig detta?

KnullKent!

Jag är uppväxt i den lilla byhålan Kristinehamn, orginal finns det överallt men på ett litet ställe framhävs dom mer. En sån kille som bor i Kristinehamn heter Kent, han springer dock under benämningen KnullKent. När jag var liten frågade jag min mamma VARFÖR han kallades KnullKent, hon blev generad men sa att han typ KNULLADE mycket i sin ungdom.
Det jag har sett utav honom är iaf att han springer endast iförd joggingskor och glansiga stringkallingar sommaren lång, mest i skärgården. Han är oxå alltid hystersikt brun.
Nu hittade jag honom på youtube:

Låt mig presentera::::
KNULLKENT!

HOT DOG.


Relaxar.


Åhh störande!!!

Min msn och mail krånglar som fan!!! Är det nåt virus? Jag har ju hästen ute på annons och kan inte ens svara dom som mailar om den!!

Åhh störande!!!

Min msn och mail krånglar som fan!!! Är det nåt virus? Jag har ju hästen ute på annons och kan inte ens svara dom som mailar om den!!

Paket har kommit.

Fick paket från fån Hm idag och allt var faktiskt bra! Sällan det är allt som passar men nu hade jag allt flyt! Annars kan man ju såklart skicka tillbaka men det bilr sällan att jag gör det, har nog bara hänt en gång då jag köpte den fulaste röda väskan ever. Den fick gå till retur!

Ska packa in ungarna i bilen och dra iväg till stallet nu, vi är lite sena idag men Doris har fassnat framför nåt spännande framför tvn..men det är slut snart.

Imorgon ska jag ha några timmar ledigt på förmiddagen när barnen är på dagis och då ska jag utnyttja den tiden till max! Timmarna är redan fullbokade!

Ikväll klockan nio är det en dokumentär på femman:
Brittisk dokumentär från 2008. I mars 2008 inträffade ett mirakel på den indiska landsbygden. En bebis föddes med två ansikten. Av vissa ses den lilla bebisflickan Lali som en inkarnation av flera hindugudar. Men hur är det med hennes hälsa och hennes möjligheter att leva ett fullvärdigt liv? Hennes tillstånd, Craniofacial Duplication, är extremt ovanligt och i de få fall som är kända har nästan alla bebisarna dött i livmodern.

Får se om jag orkar se den... Kan ju vara ganska intressant kanske. Men har en del (jävligt mycket) tvätt att hänga in, man kan iofs vika tvätt framför tvn?

Motsols.

Livet går lite i uppförsbacke just nu, det här nya året som skulle bli så bra! Det kommer säkert bli bra med men tålamod är inte min starkaste sida. Kan det inte bara bli sommar och vara det i ett par år nu.

I veckan som kommer nu händer inte så mycket.. 

  • Igår; Ta kort på Maggan, lägga ut annons. 
  • Idag, möte på arbetsförmedlingen, stallet, vara hemma
  • Onsdag, fortsätta inskolningen på dagis för Vilgot, stallet, hemma...
  • Torsdag, möte på banken....  Ska passa på att sola när pappa är här... Ska tvinga med honom till Willys med.
  • Fredag, hemmamys med Doris, Vilgot åker till sin pappa över helgen.
  • Lördag, Heldag i stallet ser det ut som.. In och utsläpp, men det är helt ok när jag är Villeledig!
  • Söndag, ska hitta på nåt med Doris, blir nog badhuset det är billigt och bra!!

Frågor på det?

Maggan poserar


Idag.

  •  Började med att väja för en lastbil som tvärbromsade och eftersom det var snömodd gled jag ner i diket, Malin kom snällt och drog upp mig med sin bil.
  •  Var i stallet. Lagt ut annons på hästen.
  • Åkte hem, gjorde ett tafatt träningsförsök på kvällen men fick avbryta för min maskin har börjat gnissla förskräckligt och jag är rädd att grannarna tror att jag har en häfftigt sexliv.


All är lika värda, men

Vissa män har mindre organ än andra.
http://www.chrudat.com/hs_small_penis.html
Jag vet inte vad jag ska säga, jag tycker så synd om dom! Det är ju inte deras fel! Kan man inte operera? Fast är dom nöjda så är ju det bra...
Jag har faktiskt en kompis som har varit tillsmans med en sånhär kille, på typ två centemeter med full erektion. Vad hon gjorde? Gissa? Han var världens snällaste, snyggaste, smartast! Just det, hon gjorde slut....  =/


Genialiskt!

Idag joggade jag en runda.. Undrade hur långt det var? Så jag gick in på Eniro och skulle uppskatta sträckan på kartan och upptäckte att dom fått en ny supermart tjänst! "Mät din joggingrunda" Man får rita på kartan vart man sprang och så sår det exakt hur långt det var!! Skitbra ju!

Här är min strecka som jag ritade:
http://kartor.eniro.se/query?&mop=aq&mapstate=6;13.56923260509755;59.40378316954643;s;13.552490757135828;59.41086920266378;13.585974453059272;59.39669713642908;621;496&mapcomp=;;;Saxofongatan;;;65634;KARLSTAD;;;;;13.5799401932797;59.403582932284;0;0;;KARLSTAD;maps_place.47954.22;1&what=map_adr&searchInMap=1&geo_area=Saxofongatan 65634 KARLSTAD&stq=0&pis=0&mymap=LTdjYjM4MTA5OjExZWVjMWI4OWMwOi03ZmZm

Häst som roar sig.


Kalltkallt.

Ute har det snöat vansinnigt men nu verkar det ha gett sig, kallt är det ute och det tar fan hela dagen att värma upp sig när man har varit nån timma eller två i stallet, ändå hade jag TRE jackor på mig idag och såg som vanligt ut som en mupp.
Nu står det spagetti och köttfärssås på menyn, (jag byter bara ut köttfärsen mot soja) Både barnen och jag älskar detta så resten av dagen förväntas vi ligga i soffan med matkoma. Men ut vill jag inget mer idag, skönt att vara inne och se kylan genom fönstret.

Stackars Karlstads radio!

Kom nyss hem från stallet och lyssnade på Karlstads lokal radio på vägen hem i bilen. Dom har "Karlstad party" på Lördagskvällar och man kan ringa in och önska partymusik till förfesten. Det brukar vara en ganska rolig blandning av musik som kommer men idag hörde jag något som fick mig att sluta andas där jag satt i bilen.
En man ringde in och skulle få önska en låt, först berättade han att han höll på att grogga och meckade lite igaraget med en polack som han talade väldigt nedlåtande om, sen när han skulle önska låten så tillägnade han den till sin son som hade hade en tjejkompis hemma. Pappan som ringde in undade om det kanske var något på g mellan dom och programledaren undrade om han var lite orolig. Men då svarade han något som verkligen fick mig att vilja blunda och hålla för öronen, vilket tyvärr inte gick eftersom jag körde bil...
Han sa:
"Nej jag är inte orolig jag hoppas bara att han går i sin fars fotspår och sätter på allt som går, förutom män då."
Proglamledaren svarade med.
".....................(tysnad)............ Ja ok."
Låten som sen önskades var Pökpåsen med ronny och ragge.

Får man göra så mot sitt barn?

Bloggkrångel.

Har inte gått att logga in på min blogg idag, störande sånt är!
Dagen, eller natten började med att Doris kom upp och ville ligga i min säng, jaja tänkte jag och somnade om. Men vaknade ganska snart av att hon spyr rakt ut öer hela min säng! Resten av natten och morgonen gick åt byta sängkläder, torka spyor och tvätta... Känner mig allt annat än pigg.
När Doris väl somnat om ordentligt så vaknade Vilgot så det var lika bra att ge upp det där med sömn..

Idag red Malin barbacka på maggan och det gick ju super! =) Jag har faktist träningsvärk efter den lilla ponnyn jag red igår! Helt otroligt vad man kan få ont av så lite när man är ovan!
Har varit och solat i ett rymdskepp idag oxå detr var häfftigt!

Nu ska jag ut och prova att jogga 5km.. Sen ska jag åka och ta in hästarna, duscha och inta soffläget.

Galet på på spåret.

http://www.svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?&d=99507&lid=puff_1305474&lpos=extra_0

Hemma bäst.

Nu är jag hemma igen, ligger i min egna sköna säng och ska sova gott i den inatt.
När jag var ute på en bensträckare med hunden förut så skvatt han plötsligt till och så stod där en stor svart schäfer och skällde. Vem fan binder en hund utanför ett bostadsområde klockan tio på kvällen? Hunden var bunden nära en balkong så man kan ju tro att det kanske var nån som hälsade på och inte ville ta in hunden i lägenheten. Men ingen syndes till och den dök ut på gångvägen, jag fick ju hjärtat i halsen! Och det är svinkallt ute!!! Kan ju komma nån full odräglig människa eller vad som helst!!

Lång dag!

Den här dagen har kännts jättelång och det är sällan jag är så här trött klockan tio på kvällen men nu ska det bli skönt att sova, barnen sover som två stenar.
Det gick bra på sjukhuset. läkaren förklarade väldigt bra och nu kan jag lägga bort all oro!
Imorgon ska jag åka hem och hoppas på att få mycket besök i helgen så jag kan smita iväg till stallet utan barn!

Britt och jag har startat en liten tävling om vem som kan bli mest slimmad till den 16 maj, vinnaren får en drink och vad gör man inte för en drink? Jag SKA vinna detta.

Uppe och redo.

Nu har vi ätit frukost och bytt proppen till köket, här var det ett sådant gammalt proppskåp med porslinsproppar. Det var ett tag sen man såg sånna!

Snart ska vi bege oss in till stan och möta upp mamma ett par timmar innan vi åker till sjukhuset.
Resesängen jag köpte till Vilgot är suverän! Enkel att fälla upp och inga lösa delar som andra modeller har. Dessutom kostade den halvaproset mot andra butiker.
Köpte den på  http://www.kopbarnvagn.se/ Butiken ligger här i Karlstad men man kan även beställa från dom och få levererat till dörren.
Ressesängen jag köpte heter
Resesäng
Dream n´Play
De Lux

Finns på startsidan... Ni som ska köpa barnvagn eller bilbarnstol ska oxå kika in där för de är lite billigare överlag än tex Barnenshus och Babyproffsen.


Borta bra.

Nu är jag i Göteborg och imorgon ska vi till Sahlgrenska med Vilgot. Har inte varit så nervös innan men nu känns det rätt obehagligt! Sånna här tillfällen önskar man att man var två...
Vi kommer nog hem på fredag, nu har jag ju ändå ingen tid att passa i morgon hemma eftersom Malin är snäll och fixar åt Maggan.
Nu ska vi försöka sova nu, resan hit var väldigt dryg, hela Sverige verkade åka på vägen och en del kör ju helt stört. En lastbil körde tex om en annan långtradare samtidigt som den mötte mig så jag fick välja mellan att köra ner två hjul i diket eller kollidera med lastbilen, valde såklart det första alternativet. Hoppas chaffören blev rädd iaf!


Arbetssökande.

Den här kvällen har jag ägnat åt jobbsökande. Har fått iväg sex ansökningar till väldigt olika jobb, men jag skulle bli lika överlycklig vilket utav dom jag fick.
Jag har varit arbetslös en månad nu, innan var jag ju på sätt och vis oxå arbetslös men föräldraledig på pappret. Men jag hade inget jobb att gå tillbaka till, bara en behovsanställning som det inte var behov av längre.
Att vara arbetslös kan vara jävligt knäckande, speciellt om man har barn. Barn sätter man till välden med ambitionen att ge ett så bra och tryggt liv som möjligt, men ibland blir det inte som man tänkt sig i liver. Mitt liv blev inte riktigt som jag tänkte mig, men jag har det väldigt bra ändå! Bortsett från att jag inte har något jobb, och det är så satans störande!
Jag kan med 99% säkerhet säga att jag inte får något av de sex jobben, det är det som är det knäckande. Så många som söker jobb och det vore just 99& större chans att få jobb om jag var man och utan barn.
Barn blir sjuka, man måste vara hemma, kvinnan är oftast hemma för vård av barn speciellt de ensamstående, det är det enda en arbetsgivare tänker på.

jaja det ordnar väl sig nångång?

Peppande ord!

Efter alla peppande ord angående jobbet som solosångare på operan så ringde jag faktsikt och pratade med dom, visserligen ville de ha en manlig sångare men eftersom jag var så angelägen om att sprida ut min skönsång så ska jag få komma och provsjunga nästa tisdag! Kommer det bli succe? Mitt livs chans! och jag tänker ta den!

Sökt jobb.

Jag har sökt ett jätteintressant jobb idag oxå som jag VERKLIGEN vill ha! Det vore så kul! Ska inte säga vad det är men det fanns även en del roliga jobb som jag inte var kvalificerad till om ni vill söka:
Soloartist på operan tex? Det vore så komiskt att gå på audition där! Hahaha.

Jehovas kom förbi.

Först trodde jag det var hyresrättsföreningen, av någon anlening så är jag otrevligare mot dom än Jehovas Vittnen. Jehovas tror ju iaf att dom gör något bra, hyresrättföreningen måste ju fatta att dom inte tjänar något till i världen.
Iaf så sa han en sån konstig sak. Dom brukar ju säga nåt för att man ska läsa deras bibel, men den här gubben sa: "Har du tänkt på att det finns en tjej som heter Maria i bibeln?" -Jaa..? "Har du även tänkt på att hon bytte religion.?" Jag svarade Ja en gång till, vet inte varför egentligen för jag hade ingen aning om att Maria bytt religion. Men han avslutade iaf samtalet med "Det är något att fundera på." Ja det ska jag göra sa jag och tog emot hans broschyrer.
Nu undrar jag vad fan han menade? Vadå bytt religion? Kanske var det meningen att jag skulle säga Nej på frågan och att det skulle bli ett samtal. Eller så har jag missat bibelhistorien totalt.
Folk blir så arga på Jehovas och visst dom är rätt störda men jag kan inte låta bli att tycka synd om dom, hela deras liv går ju åt den här övertygelsen, knacka dörr och skriva brev. Det är ett engagemang som man annars bara har i tonåren men dom är liksom fast där.

Till mobilen.

Igår hittade jag en sida där man gratis kan ladda ner teman, ringsignaler och spel till mobilen. Gratis.
Jag har nu nytt tema och signaler men spelen fattar jag inte riktigt hur man öppnar, nån som vet?
http://www.zedge.net/

Nattens dröm.

Inatt drömde jag att jag hade jättefula tänder på underkäken, så jag sökte upp en tandläkere och när jag väl var där så upptäckte jag att tänderna på övre käken var utslagna och det skulle bli jättedyrt. Jag grät när jag förstod att jag skulle få ta lån på flera hundra tusen för att åtgärda tänderna.

Jag har aldrig haft komplex för mina tänder så jag vet inte hur jag ska tyda den här drömmen, som ett tecken för min ekonomiska katastrof kanske?

Ny vecka. Så var helgen.

veckan börjar med att sjukt barn IGEN. För er som inte vet så har mina barn varit sjuka vartannat nu i över en månad. Dom går omlott, nu är det Vilgots tur med hög feber, han kom hem från sin pappa igår och var lite varm men nu är han kokhet treotts panodil. Inte mycket att göra åt mer än att stanna hemma. På Onsdag ska vi ju till Göteborg så det viktigaste är att han är frisk tills dess.

Helgen då, Fredagskvällen hade jag och Doris mysigt och kollade på film, följt av en lång sovmorgon på Lördagen. Sen åkte vi på julfest och Doris dansade medans jag skyllde på att jag hade högklackat och stannade vid fikabordet. På kvällen tog jag ju min första joggingtur och under Söndagen hade jag visst rörelsehinder men det har faktiskt släppt nu så idag har jag inga ursäkter till att inte träna annat än att jag glömmt mina skor hos pappa. Men det funkar säkert med andra skor oxå.. =)

Igår var jag med Doris på leklandet och jag fick verkligen känna av min träningsvärk i diverse klätterställningar, nästa gång ska jag se till att hon har en kompis med sig.. Men efter nån  timmas lek vågade hon springa runt där själv så jag fick titta på istället, då skulle man haft datorn med sig eller iaf en bok!


Jahopp.

Fullt ös medvetslös typ! Ska bli skönt att lägga sig i sängen nu faktiskt, har just kollat på en DVD med Björn Gustavsson. Man kan inte tro att han är så ung. När en kille verkar smart och begåvad har jag nog den fördommen att jag blir förvånad om han råkar vara yngre än mig.
Imorgon ska jag blogga lite mer!


Träningsvärk.

Har jag i benen idag! Igår var jag ute och joggade, mätte upp med bilen efteråt hur långt det var och det var lite mer än 4km. Stannade inte eller gick en endaste gång faktiskt! Själva joggingen gick bitvis väääääääldigt sakta men annars hade jag nog dött. Å jag vet, fyra km är kanske inte så himla mycket men för MIG var det absolut ett framsteg! Nu dröjer det tills jag kan ut och jogga igen eftersom Vilgot kommer hem ikväll men jag får öva på crosstrainern sålänge i veckan.

Im back.

Har ni laddat ner nya msn? Det är lite svårt att vänja sig vid den! Helt andra färger och ikoner och så heter allt annat, exempelvis står det tillgänglig istället för online, Det enda som är sig likt är smailisarna och dom använder jag sällan ändå.

Nu ska Doris och jag vila lite här sen börjar världens stressigaste Söndag!
Hörs ikväll!

Paus.

Ikväll tänkte jag ha lite paus, Doris och jag är ensamna hemma. Vi ska mysa ner oss i soffan och ta det lugnt. Imorgon ska vi ha sovmorgon! Ska bli så SKÖNT! Jag är ingen morgonmänniska men har man en pigg ettåring så har man ju såklart inget val. Annars ligger jag gärna och drar mig till klockan nio, halv tio och det gör Doris med..

Får se om jag bloggar lite senare ikväll. Internet vill jag inte leva utan men på sätt och vis kan det vara lite stressande även det.

halvlek på dagen.

Nu har jag tränat, duchat och plockat lite här hemma medans Vilgot sover, effektivt som få! Klura på vad jag ska laga för mat till mina sjuklingar som ändå inte kommer äta något. För laga nåt för sakens skull då så de inte säger att de inte får mat, sjävl är jag inte alls hungrig efter 32 minuter på min maskin, mår mer illa. Dom positiva effekterna av träning låter sig väntas på, tålamod är inte min starka sida.

Feberdag.

Inatt har båda mina barn fått feber så den senase delen av natten har vi legat alla tre i min 120cm breda säng och hunden under sängen. Så idag blir det till att stanna hemma tur man har Cola i kylen och glass i frysen, med det och lite film ska vi väll överleva dagen.. Barn verkar ha en förmåga att ändå hålla modet uppe när dom är sjuka. Har jag feber så känner jag mig jättedeppig, men det verkar inte drabba dom.

Idag har syndafloden startat oxå, mensen. Känns lite fel datum men jag har väl knappast koll. Då var det inte tarmvred jag hade iaf, det var ju skönt!

Bara så ni vet.

Så var jag oxå lite sär när jag var liten. Dom körde nån test på lågstadiet som gick ut på att göra saker på instruktion och se hur man låg till, typ hoppa på ett ben och viffta med armarna i nått visst mönster samtidigt. Vet inte varför just våran klass fick göra detta men vi var lite av en testklass upp till nian. Iaf så hamnade jag och en märklig skara i en grupp som skulle ha extra gympa en gång i veckan medans de andra satt och räknade i skolbänken. Läraren som hade hand om gympan hette Olle, därför kallades lektionen "Ollegympa". Det lät ungefär lika efterblivet som Joels bitar. Det var vi barn rörande överenns om så kanske snabbt enades vi om att Olle var en störd hitler och vi skulle håna hans små gympashorts som slutade där låren började, glansiga.
Han var säkert jättesnäll egentligen, mutade oss med daimglass för att vi skulle hoppa tio jämfotahopp. Efter nån termin la dom ner Ollegympan, vet inte om vi gav nåt resultat eller hur det gick för de andra Ollebarnen i livet.


Kvällsfundering.

Nu ska ni få en chans att störa er på mig. Jag menar inget illa, jag menar inte att vara dryg eller nedlåtande det är bara en fundering.

  • Pekås, är en matkedja som finns på vissa orter i Värmland. Dom har Coop sortiment fast väldigt sparsamt och billigare priser, lite schasskigare inredning typ som Willys eller Ica Supermarket. Pekås har en del bra saker, billiga blöjor, billig dricka, billiga nougatägg på påsk. Men nu till min fundering. ALLA som jobbar på Pekås verkar vara lite av sorten som kanske inte gick i vanlig klass i skolan, lite egna typ särklass. Det är absolut inget fel med det, men jag undrar om det är en affärside? 





Bättre.

Nu har jag tränat i 31 minuter och känner mig på bättre humör. Det är inte nån speciell person som jag är sur på utan mest lite olika saker på olika personer. Men människor är väl så, alla har vi väl våra fel och brister.

Anledningen till att jag tränat i 31 minuter var att jag först tänkt öka med en minut i veckan. Men eftersom flera personer tyckte att det verkarde lamt (löjligt) Så kör jag med en minut om dagen istället. Så idag var det första dagen med 31 minuter, känndes såklart ingen skillnad. Om två veckor är det 45 minuter, det kanske är ganska lagomt.

Usch, idag ...

Usch, idag är det lite jobbigt faktiskt, =/ Blir så trött på en del folk ibland! Det sägs ju att det man irretarar sig på hos andra finner man oftast i sig själv men jag hoppas det inte är sanning!


Välkommna hit då.


Kvällsfunderingar.

  • Jag har haft slut på maskindiskmedel ett par dagar, men eftersom jag vägrar diska för hand så har jag helt enkelt hällt vanligt diskmedel i maskinen. Grumme diskmedel för att vara exakt. Och så rent det blev! Varför kan man inte ha det istället undrar jag? Nu har jag iaf köpt maskintabletter som är svindyra och blev disken ren? Nej! Då undrar jag såklart varför man måste ha speciellt diskmedel för maskin?








Dax att städa.

Doris:
"Din jacka ska inte ligga på min dockvagn mamma, förstår du det? Du ska hänga den på kroken!!"
Men jag håller på faktiskt att organisera om i min lägenhet, inne på andra dagen nu, kanske kan vara svårt att se för ett otränat öga men så är det. Jag har en förmåga att fylla upp varenda utrymme till max och det är ju så snyggt att ha lite lediga YTOR, så jag rensar rensar rensar. Men det är ju så satans svårt att slänga saker! Jag klammrar mig fast vid varennda pryl bara för jag haft den såååååå länge. Saker har ju inga känslor direkt. Tex har jag en skitgammal brödrost som jag försökt slänga flera gånger, men det går inte! Jag har tom. haft med den till återvinningen och gått med den till kontainern men den fick ändå åka med hem igen!

Sen har jag såklart kommit på en sak jag MÅSTE ha på Ikea med =) Har inte råd att shoppa loss efter mina inköp men den kostar faktiskt bara 69 kr. Sorteringspåsar för tvätten, som man kan hänga på väggen, bra för oss som har det trångt i badrummet.
Men orka ta sig till Ikea? Njaa.... Det får bli på Onsdag eller till helgen när Doris och jag är Vilgotlediga..

Mina kvällsfunderingar. Första delen


  • Jag funderar på om man kan borsta tänderna och ändå ta med sig ett glas med lightdricka i sängen, i mitt fall julmust. Jag menar utan att tandtrollen ska ta tänderna nu under natten, det är ju ändå sockerfri läsk?
  • Jag har en blåsa på sidan av tungan, långt in, har haft den några dagar. Den gör ont men jag kan inte känna den med fingret för allt smakas så salt på den sidan av tungan eller se den i spegeln.  Kanske inte är en blåsa? Eller är det herpes? Kan man ha det på tungan?

  • Min sista fundering för ikväll, Jag har köpt en facescrubb som doftar underbart och är väldigt fräsch, jag tror att jag är beroende av den. När jag ligger i sängen och ska sova så tänker jag helatiden, "Åh vad gott det luktar, har jag köpt en ny parfym? Är lakana nytvättade?" Sen kommer jag på, facescrubben! Det står på förpackningen att man ska använda den varje dag men det är klart dom vill ju att man ska köpa mer, men kan det inte vara lite som med lipsyl att huden kan bli beroende av den?

Vad tror ni? Har ni svar?


En eller två?

Jag sitter och slötittar på en dokumentär på tvn om trepartsförhållanden, två killar och en tjej eller två tjejer och en kille som bor ihop. Dom delar tom säng och allt med varanndra som man gör i ett normalt förhållande. Folk ska ju göra som dom vill och känner för i alla lägen sålänge det inte skadar någon annan MEN nu ska jag komma till det mer oseriösa konstaterandet jag gjort.
ALLA medverkande i programet är skitfula, typ fulaste och knepigaste killen och tjejen i klassen. Skönhet, ja det kanske är relativt men ni förstår säkert vad jag menar.
Varför är det så? Varför är dom så fula?

Men det finns ju såklart många fördelar med, man kan spela flera sällskapsspel och många kortspel måste man ju var minst tre när man ska spela, det är säkert ekonomiskt om alla tre har ett jobb, ska man ut på krogen en kvälll så sitter den andra inte ensam hemma osv.

Söndag.

Idag har jag varit så sugen på jordgubbar, vet inte varför jog kom på det men åhhh var jag längtar till sommaren nu! Jordgubbar kan man äta som godis, pricis som de är!


Skämmigt i spåret.

Jag ska ju berätta om min löprunda på självaste nyårsdagen. Det började med att jag tog mig och hunden ut till spåret, det fanns två distanser att välja på, 25km och 7,5km. Jag valde det kortaste för säkerhets skull. Efter att ha gått i rask takt i 1km och skämmts mig högröd i ansiktet av den otroligt dåliga träningsmusiken jag laddat ner, så tänkte jag våga mig på att springa,  Precis när jag tog satts så sprang en hurtig jävel förbi mig och jag kom av mig helt, skämmdes ännu mer men samlade mod och började springa så fort han var ur sikte. Trodde jag hade normalt joggingtempo men efter en stund så kom jag ikapp honom. Och nu till det fånigaste, han hade ingen musik med sig så jag ville inte springa pricis bakom honom och flåsa han i nacken. (Jag håller andan när jag möter nån på spåret för att sen få andnöd) Jag kunde inte heller springa om honom för att bli omkörd igen och ännu mer utskämmd, Så jag slutade helt enkelt springa.
Total springsträcka? 500 meter?

Men nu har jag löst detta!



(fast min är lila) Inköpt på mellandagsrean, och den SKA användas! Lovar!

Nu ni.

Nu ska ni få höra hur duktig jag varit idag. Jag har nämligen tränat mitt feta arsle, i hela 30 minuter på crosstrainer! 250 kalorier förbrännde det, typ en macka då...
Det stod att jag tagit mig 10,2 km framåt. Helt otroligt tänkte jag, jag har REDAN fixat milen, andra dagen in på året. Men så klykade pappa den bistra sanningen för mig.. Den menar nog att jag har CYKLAT 1 mil. Det klarar ju vem som helst!
Men lite stolt är jag ändå för det var skitjobbigt och jag saktade faktiskt inte ner en enda gång.
Blev bjuden på lutfisk oxå som jag älskar! Och inte en endaste potatisjävel tog jag till detta men dessto mer fisk!

Vinterdag.

Idag är det svinkallt ute och solen skiner starkt in i lägenheten, så man riktigt kan se hur oerhört skitiga mina fönster är. Skulle jag putsa dom idag? Förmodligen, det skulle nog en "riktig" mamma göra, men jag är mer på låssas.
Har rensat ur barnens garderob i hopp om att få beställa nåt nytt ut nya hm katalogen.. men icke, allt finns i två storlekar upp, dubbel uppsättning. Himlans typiskt! Men det är så lätt att köpa mägnder av kläder till barnen som ligger i garderoben och aldrig används. Så jag ska hålla i mig, men lite grejer kan man ju beställa...

Sen ska jag åka över till Krillehamnen och hämta Dorans glajjer. Vi glömde dom såklart sist! Idag är det faktiskt många saker att göra så jag tänker inte lova någon något eller passa några tider! Det är svårt det där, att säga nej.


Bakis?


I dag svettas, ångras och skakas det runt om i landet.

Här är de fysiologiska förklaringarna till varför dina kroppsdelar mår som de gör dagen efter.


Ögon

Det går inte att lura ögat. Få slipper den klassiska rödsprängdheten dagen efter. Orsaken är att alkoholen vidgar ögats blodkärl. Dessutom kan

ögonen bli uttorkade, och upp­levas torra, på grund av spriten.


Mun 

Torr mun och ännu torrare hals. Orsaken är så klart vätskebrist. Känslan och torrheten blir mycket värre om man blandat alkohol med cigarettrök.


Matstrupe

Alkoholen kan ge slemhinnan i matstrupen en omgång. Dagen efter kan den därför göra ont och ömma.


Hjärta

När nervsystemet är onaturligt aktivt (under alkoholens utvandring ur kroppen) pumpar hjärtat på. Du kan därför få ökad puls och inslag av hjärtklappning under natten och bakisdagen.


Lever

Kroppen vägrar att lagra alkohol. I stället låter den levern bryta ner spriten. Genom oxidering i levern blir alkoholen till acetaldehyd, för att

i nästa steg bli till ättiksyra. Hur snabbt levern förbränner är individuellt, men en starköl kan ta runt två timmar. Dagen efter kan leverns hårda arbete skapa blodtrycksrubbningar och i vissa fall lågt blodsocker.


Bukspottkörtel

När du druckit alkohol drar en onaturligt hög produktion av magsaft i gång. Nästa dag kan

detta resultera i smärtor i bukens överdel och kräkningar.


Tarm

Tarmen jobbar snabbare med alkohol i omloppet. Därför blir också upptagningsförmågan slarvigare, vatten och mat slinker igenom. Under baksmällan kan det resultera i diarré.


Huvud

Huvudvärken har en given förklaring - uttorkning. Alkohol gör njuren sämre på att behålla vatten och då kissar vi ut det. I stället kliver alko­holen in och vidgar blodkärlen. I huvudet, där dessa är små och känsliga, blir detta extra tydligt. Blodets pumpande i kärlen kan upplevas som jämna och täta attacker. Dessutom bidrar sprit till minskat flöde av signalsubstansen serotonin. Detta leder dagen efter till ångest och irritation. Spetsat med orolig sömn blir känslorna värre.


Nervsystem

Alkohol är sövande. Men för att vi inte ska slumra in i medvetslöshet är vårt nervsystem på alerten när vi dricker. När alkohol lämnar kroppen, vilket den kan göra under hela bakfyllan, är nerverna hyperaktiva - vilket leder till svettningar, skakningar, hjärtklappning och stirrig­het. Utebliven sömn späder på dessa symptom.


Muskler

Musklerna är trötta och utpumpade dagen efter på grund av lågt blodsocker och uttorkning. Sämre ämnesomsättning bidrar till mjölksyra, som kan framkalla kramper.


Mage
Magsäcken kan bli irriterad av alkohol. För vissa är detta värre än för andra. Konsekvenserna dagen efter är sura uppstötningar och kräkningar.


Njurar

Hormon som kontrollerar njurarnas vätske­balans blir svajiga av alkohol. Detta leder till att njurarna inte hjälper till att behålla vatten som normalt. Vilket leder till vätskebrist, som är nyckeln till den dåliga formen dagen efter.


Kroppstemperatur

En dagen efter-effekt är att kroppens hormonproduktion och 24-timmarslunk fått sig en törn. Resultatet: kroppstemperaturen blir onormalt hög


Källa: Apoteket, System­bolaget, alkoholläkarna Joris Verster och Rickard Stephens. (Aftonbladet)


God natt mina vänner och Gott nytt År.

Nu har jag och Doris och vovven varit ute och kikat på fyrverkerier, våran hund är lite speciell och faktiskt inte ett dugg rädd för smällarna som de flesta hundar faktiskt lider av. Iaf nu blir det sängen! Vi blev socialiserade med en gubbe ute på gatan som var från Norge och flyttat hit till Sverige för några år sedan och sen dess inte fått några vänner. (Han var väldigt öppen med sitt liv.) Nu sitter jag här och känner mig lite sorgsen för honom, jättetjock var han med. Stackars =/

RSS 2.0